Recept

Kersen Bananenmuffins

Kersen Bananenmuffins
Kersen Bananenmuffins
Kersen Bananenmuffins

Sinds kort is Kheira helemaal in de ban van bananenmuffins. Ze vindt ze heerlijk als tussendoortje of ontbijtje. Daarom heeft ze tegenwoordig altijd bananenmuffins in de vriezer, die ze dan gemakkelijk opwarmt in de magnetron! Super handig. Nu is ze de laatste tijd lekker aan het experimenteren met verschillende smaken. Na de traditionele Chocolate Chip Bananenmuffins en noten bananenmuffins heeft ze nu een recept voor lekkere kersen bananenmuffins. Het is nu namelijk helemaal het seizoen van de kers. Een vrucht waar wij onwijs veel van genieten! Het is dus alleen maar logisch dat we hier ook een heerlijke bananenmuffin recept mee gingen maken.

Bereiding van de Kersen Bananenmuffins

In dit recept maken wij gebruik van extra rijpe bananen. Zijn jouw bananen nog groen of geel, dan kan je dit versnellen om de oven voor te verwarmen op 150 graden en de bananen met schil op een bakplaat met bakpapier te verspreiden. Plaats de bananen in het midden van de oven gedurende 15 tot 30 minuten tot ze zwart zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.

Wij maken in dit recept gebruik van bevroren kersen, die zijn namelijk al ontpit en dat is lekker makkelijk. We laten de kersen goed ontdooien en uitlekken, voordat wij beginnen aan het recept.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Met een bakspray of olijfolie vetten wij de cupcakevorm in. Je kan ook gebruik maken van cupcakevormpjes.

In een grote kom mengen wij de bloem, de baking soda en het zout. Zet het vervolgens opzij.

Voeg de bananen, de honing, het vanille-extract, de olijfolie, het ei, de amandelmelk en de Griekse yoghurt toe aan de blender. Mix het beslag tot het volledig gemengd en egaal is.

Spatel dan de natte ingrediënten door de droge ingrediënten heen. Spatel hierna de kersen en de helft van het amandelschaafsel door het bananenbeslag heen.

Verdeel het bananenbeslag over de cupcakevormpjes. Strooi de andere helft van het amandelschaafsel over de muffins heen. Bak de muffins in de oven gedurende 20 tot 25 minuten of tot de muffins gaar zijn.

Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de bakvorm en haal ze vervolgens uit de vorm en verplaats ze dan naar een koelrek en laat ze verder afkoelen.

Deze muffins kan je een paar dagen bewaren in de koelkast en een paar weken in de vriezer. Als je er zo lang vanaf kan blijven!

Eet Smakelijk!

Kersen Bananenmuffins
Kersen Bananenmuffins
Kersen Bananenmuffins

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: OntbijtGezonde TussendoortjesZoetigheid en BakreceptenCupcakes & Muffins

Laat gerust een reactie achter