Kersen en chocolade. Dat is toch eens een heerlijke combinatie. Daarom besloten wij hier een onwijs lekker recept mee te maken, wat ons zeker is gelukt. Deze kersen chocolade cupcakes zijn namelijk hemels. De smaken passen zo goed bij elkaar en de cupcakes zijn lekker luchtig. Perfect voor een feestje, verjaardag en/of traktatie. Maak er maar genoeg, want iedereen lust hier wel een hapje van!
Het maken van de Kersen Chocolade cupcakes
Wij beginnen met het maken van onze klassieke chocolade cupcakes recept. De instructies kan je hier vinden.
Laat de cupcakes vervolgens volledig afkoelen. Met een appelboor of met een spuitmondje maken wij een gat in de bovenkant van de cupcakes. Hier stoppen wij 1 kers in uit de pot van kersen op siroop.
Tip! De overige kersen zijn heerlijk bij vanille ijs met amandelschaafsel.
Klop de slagroom en voeg het zakje klopfix en de eetlepels suiker toe. Wanneer de slagroom volledig stijf is, plaatsen wij de slagroom in een spuitzak. Wij hebben hiervoor de spuitzakmond 1M gebruikt van Wilton. Spuit mooie toefjes op de cupcakes en plaats een verse kers er bovenop.
Voor extra decoratie, schaaf met een rasp nog wat heerlijke pure chocolade over deze cupcakes heen.
Laat gerust een reactie achter