Recept

Kersen crumble met chocolade

Kersen crumble met chocolade

De kersen crumble met chocolade is een moderne en eenvoudige twist op de klassieke Black Forest-taart, perfect voor wie houdt van rijke chocoladesmaken gecombineerd met de friszoete smaak van kersen. Dit dessert is geïnspireerd op de traditionele Duitse Schwarzwälder Kirsch, maar wordt geserveerd in een luchtige, krokante crumblevorm. Het is niet alleen makkelijk te maken, maar ook een gegarandeerde favoriet bij feestelijke gelegenheden of als afsluiter van een diner. Serveer het warm met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom voor een onweerstaanbare traktatie!

Gek op een crumble maar minder op kersen? Ga dan voor onze stoofpeertjes crumble met kaneel. Ook ontzettend lekker!

Kersen crumble met chocolade
Kersen crumble met chocolade

Bereiding van de Kersen crumble met chocolade

Doe de bevroren kersen in een steelpannetje. Maak een papje van de maizena en water en voeg dit samen met de fijne kristalsuiker toe aan de kersen in de pan. Breng alles aan de kook totdat de kersenvulling dik wordt en glimt.

Ondertussen gaan we alvast verder met de crumble.

Hak de pure chocolade in stukjes.

Dan gaan we het kruimeldeeg maken. Doe de bloem, basterdsuiker en zout in een grote mengkom. Meng alles goed met elkaar. Vervolgens pakken we de boter en snijden we deze in kleine blokjes. De boter moet ijskoud zijn, soms helpt het om die van te voren even in de vriezer te leggen. Voeg de boterblokjes toe aan de bloem met suiker en kneed vervolgens alles tot fijne en grove kruimels.

Schep de kersenvulling in een grote overschaal. Wij gebruiken hier meestal een ondiepe ronde ovenschaal voor (die je bijv. ook kan gebruiken voor een quiche). Verdeel vervolgens de deegkruimels over de kersenvulling.

Plaats de ovenschaal in de oven en bak de crumble in 20 minuten mooi gaar en goudbruin.

Je kunt de crumble zowel warm als koud eten en het is heerlijk met een toefje slagroom of een bolletje roomijs.

Eet smakelijk!

Kersen crumble met chocolade
Kersen crumble met chocolade

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: ToetjesKerstZoetigheid en Bakrecepten