Recept

Kersengalette met Amandelen

Kersengalette met amandelen
Kersengalette met Amandelen
Kersengalette met Amandelen

Deze heerlijke Kersengalette met amandelen is perfect om te eten op een lekkere zomerse dag. Wij hebben gebruik gemaakt van verse kersen en dat maakt het extra zoet en lekker. Om het af te maken doen wij een lekkere toef slagroom bij en strooien wij wat geroosterde amandelen eroverheen.

Bereiding van Kersengalette met Amandelen

Voordat wij beginnen plaatsen wij eerst een glas koud water in de koelkast, zodat het extra koud kan worden. Na ongeveer een half uur mengen wij in een grote kom de bloem, zout en kristalsuiker. Snijd de koude boter in kleine stukjes en meng het tussen je vingers met het droge mengsel. Voeg eetlepel voor eetlepel water toe tot het een samenhangend deeg vormt. Maak er een platte schijf van en plaats het, gewikkeld, in plastic folie in de koelkast, minimaal 1 uur.

Je kan het taartdeeg ook maken in een grote foodprocessor. Dit is handig als je van plan bent meerdere taarten te maken of als je geen zin hebt om je handen vies te maken.

Terwijl het deeg in de koelkast rust kunnen de kersen worden ontpit. Dit is wel even een klusje maar met onze tip gaat het best snel. Zet daarna de kersen opzij.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en plaats het deeg op een bakplaat met bakpapier in de koelkast. Rol het deeg niet te dik uit maar dun genoeg om het, zonder dat het stuk gaat, over te hevelen naar de bakplaat. Voeg in een kom de kersen, maizena, donkere basterdsuiker, zout en geraspte nootmuskaat toe. Meng het goed, zodat er geen dikke klonten maizena om één kers heen zitten.

Plaats de kersen in het midden van het uitgerolde deeg. Vouw het deeg naar binnen toe en smeer de rand in met geklopt ei. Sprenkel er vervolgens nog wat bruine basterdsuiker overheen. Bak de Galette in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Laat het vervolgens volledig afkoelen en serveer het met vanille ijs of slagroom en sprenkel er nog wat geraspte amandelen overheen.

Geniet van deze heerlijke kersentaart!

Tip! Om de kersen te ontpitten gebruiken wij een fles met een smalle hals. Hier moet een kers op kunnen liggen zonder dat het in de fles valt. Plaats een kers op de hals met de plek waar het steeltje heeft gezeten omhoog. Druk nu met een eetstokje de pit erdoor. Deze valt dan in de fles. Controleer even goed of de pit er echt uit is. Succes!

Kersengalette met amandelen in the making

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCake en Taarten

Laat gerust een reactie achter