Recept

Kerst Blondies

Kerst Blondies
Kerst Blondies
Kerst Blondies
Kerst Blondies
Kerst Blondies

Een echte zoetekauw en opzoek naar iets lekker en zoets voor de feestdagen? Dan zit jij hier helemaal goed. Wij delen vandaag namelijk dit heerlijke recept voor Kerst Blondies. Blondies zijn de blonde vriendinnetjes van de brownie. Er zit namelijk geen chocolade door het beslag maar de gebakjes zijn wel net zo smeuig en goed van smaak als de brownie. Heerlijk toch! Speciaal voor deze kerst hebben wij een feestelijk variant gemaakt door kerst sprinkles en groene en rode m&m’s in het beslag te mengen. Een heerlijk combinatie en daarnaast ziet het er gezellig uit. Door de kleuren krijg je echt een heerlijk kerstgevoel. Leuk voor een brunch of als toetje na het kerstdiner!

Voor dit recept hadden wij helaas geen kerstzak met M&M’s (die vaak alleen maar rood, groen en wit zijn) en dus hebben wij de rode en groene m&m’s uit een gewone zak gepakt.

Bereiding van de Kerst Blondies

Als eerste zet je de oven aan op 175 graden. Plaats bakpapier in de bakvorm.

Zorg er voor dat alle ingrediënten buiten de koelkast liggen en op kamertemperatuur komen. Dit geldt voornamelijk voor de boter en de eieren.

Pak dan een grote kom en mix hierin de roomboter, lichte basterdsuiker en vanille suiker tot het volledig gemengd is. Voeg daarna de eieren, het vanille-extract en het snufje zout toe. Mix alles tot het volledig egaal is. Sla daarna de m&m’s in stukken door middel van, bijvoorbeeld, een deegroller.

Spatel de bloem door de gladde mix van boter, suiker en eieren. Voeg daarna 3/4 deel van de m&m’s en kerst sprinkles toe aan het beslag en meng alles goed door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm en versier de bovenkant van de blondies met de overige kerst sprinkles en stukjes m&m’s.

Plaats de blondies in de oven en bak deze in 30 minuten af. De zijkanten moeten stevig zijn, maar het midden van de bakblik hoeft niet perse hard te zijn. De cake mag namelijk lekker smeuïg zijn. Mocht je dit toch liever niet willen, bak dan het gebakje nog wat langer af. Houd het wel goed in de gaten en begin bijvoorbeeld met de baktijd met 5 minuten te verlengen.

Wacht met het snijden van de blondies, tot deze geheel is afgekoeld. Daarna kun je heerlijk genieten van deze kerst lekkernij!

Enjoy!

Meer Kerst lekkernijen? Kan dan eens op deze pagina. Liever een ander nagerecht? Dat kan ook, daar moet je voor op deze pagina kijken.

Kerst Blondies
Kerst Blondies
Kerst Blondies
Kerst Blondies

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FeestdagenKerstZoetigheid en BakreceptenBrownies & BlondiesCake en Taarten

Comments are closed.