Recept

Kip en Ananas Teriyaki Wok

Kip en Ananas Teriyaki Wok
Kip en Ananas Teriyaki Wok

Wij zijn gek op wokken. Wok gerechten zijn makkelijk en snel gemaakt. Wij hebben nog maar weinig wok gerechten met jullie gedeeld en daar moest maar eens verandering in komen. Vandaag hebben wij een heerlijk wok gerecht met kip, ananas, groente en teriyaki saus. Teriyaki saus is een van de bekendste sauzen die gebruikt worden bij een wok gerecht. De Japanse smaakmaker is een heerlijke zoete saus, die goed past bij de ananas en kip.

Bereiding

Kook de rijst in een pan zoals beschreven op de verpakking.

Pers een teentje knoflook en snijd de kipfilet in blokjes. Meng beide ingrediënten met elkaar in een diep bord en voeg dan twee eetlepels teriyaki saus toe. Laat dit ongeveer 10 minuten tot een kwartier intrekken.

Snijd ondertussen de prei in ringen en de rode ui in grove stukken. Nadat de marinade in de kip is getrokken kan de kip gebakken worden. Verwarm een wokpan met een beetje wokolie en bak hierin de kip met knoflook en teriyaki saus. Als de kip mooi goudbruin is, kan de groente (ui, prei en tauge) en de ananas worden toegevoegd. Wok alles nog even goed mee, voeg de laatste eetlepel teriyaki saus nog toe en laat het dan een nog even sudderen op een laag vuurtje.

Zodra de rijst klaar is, kun je opscheppen en genieten van dit heerlijke wok gerecht!

Eet Smakelijk!

Kip en Ananas Teriyaki Wok

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter