Een bladerdeeg pakketje gevuld met kip, kruidige roomkaas en bosui. Dit gerecht is rijk van smaak en makkelijk te maken. Het kost je enkel wat oventijd voordat je van dit heerlijke gerecht kan genieten. Deze kip boursin pakketjes zijn ideaal als diner met wat salade.
Je kunt de pakketjes ook kleiner maken door de plakjes bladerdeeg in vieren te snijden. Op deze manier dienen de pakketjes als een geslaagde partysnack!
Bereiding van de Kip Boursin Pakketjes
Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kip in kleine blokjes en bak deze in een beetje olie goudbruin. Tijdens het bakken van de kip, kun je alvast de bosui in kleine ringetjes snijden. Meng de bosui met de Boursin, zodat alles goed gemengd is.
Zodra de kip gaar is, kunnen we beginnen met het maken van de pakketjes. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier voor iedere persoon een plakje bladerdeeg neer. Verdeel de kip in het midden van de plakjes bladerdeeg en verdeel hier de roomkaas over. Zorg er voor dat de randen vrij blijven. Leg vervolgens het overige plakje bladerdeeg er boven op en druk de randjes stevig aan met bijvoorbeeld een vork. Klop een ei los en smeer de bladerdeeg hiermee in. Hierdoor worden ze mooi goudbruin in de oven.
Plaats de bakplaat met de pakketjes in de oven en bak ze in ongeveer 20-25 minuten mooi goudbruin.
Geniet van de pakketjes met een heerlijke, frisse salade.
Leuke gerechten!
Maar waarom geen overtemperatuur erbij?
Hi Anneke,
Bij dit recept staat onder het kopje voorbereiding op hoeveel graden de oven moet. Wij zetten voor dit recept de oven alvast aan op 200 graden.
Zijn er andere recepten waar u de oven temperatuur mist?
Groetjes De Kokende Zussen.
Kan ik dit van te voren maken en een dag later in de oven doen??
Kan ik ze ook invriezen??
Hi Anita,
Het is zeker mogelijk om de pakketjes een dag van te voren klaar te maken en later pas in de oven afbakken. Bewaar de ongebakken bladerdeegpakketjes in een afgesloten bak in de koelkast. Wellicht handig om stukjes bakpapier tussen de pakketjes te plaatsen zodat ze niet aan elkaar vast blijven plakken. Je kunt ze maximaal 2 dagen van te voren klaar maken.
Ongebakken pakketjes kun je niet invriezen maar als je ze al afgebakken hebt kun je ze zeker bewaren in de vriezer. Bewaar ze in luchtdichte bakjes en dan blijven ze ongeveer 2 maanden goed. Verwarm ze na ontdooien weer in de oven. Het bladerdeeg zal dat wel iets minder knapperig zijn, de smaak is evengoed heerlijk.
Mocht je nog vragen hebben, hoor ik ze graag!
Groetjes Kheira, Selma & Shanna.
Zelf maak ik de kippakketjes altijd met veel groenten er bij zoals prei,ui,champignons,paprika. Dan heb je een complete maaltijd. Deze carin lijkt me ook erg lekker voor de zomer
Hi Corrie,
Dat is zeke rook een goede oplossing. Deze pakketjes zou je ook kunnen aanvullen met champignons en paprika, bosuitjes zitten er al tussen. In de zomer is dit pakketje erg lekker met een frisse salade. Zo kun je dit pakketje elk moment van het jaar eten met wat aanpassingen.
Hij zal jullie vast en zeker smaken!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma.
Bedankt voor jullie aanvulling op het recept. Ik miste ook de oventemperatuur!
Hi Betty,
Lekker recept is het he! De oventemperatuur wordt genoemd in de eerste van de bereiding. De oven zetten wij aan op 200 graden.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Had deze al zolang opgeslagen op Pinterest haha, zo fijn dat ik t eindelijk gemaakt heb. Super lekker! ☺️
Ah super leuk om te horen. Moeten wij binnenkort ook maar weer eens maken 🙂
Groetjes Shanna, Kheira en Selma