
Enchiladas, wij zijn er gek op. Vooral deze kip enchilladas met groene salsa is echt een top gerecht! Maar wat zijn enchiladas nou precies? Enchiladas zijn opgerolde tortilla’s gevuld met kip en groenten (soms ook bonen) met daar een saus en kaas overheen. In dit recept gebruikten wij de Mexicaanse groene salsa als saus. Een groene salsa bevat eigenlijk altijd tomatillo’s (groene tomaten) en groene pepers. Let goed op de ingrediënten bij het uitzoeken van een groene salsa. In de Italiaanse groene salsa zitten namelijk kappertjes en ansjovis, ingrediënten die niet lekker smaken bij dit gerecht.
Hoe maak je deze Kip Enchiladas met Groene Salsa?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
Kook de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar in een pan met water en trek het uit elkaar met twee vorken. Grill de kipfilet met wat paprika poeder een paar minuten in de pan.
Snijd een ui, knoflook en groene pepers fijn in kleine stukjes. Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de ui tot het glazig is. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten. Voeg vervolgens de knoflook, oregano en komijn toe en bak dit 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur en mix de groene pepers door de knoflook en ui.
In een kom mengen wij het mengsel van ui en peper een derde van de salsa, een derde van de kaas en de koriander. Breng het op smaak met peper en zout.
Vul de tortilla’s met het mengsel en prik ze vast met een tapas prikker. Schenk de rest van de salsa verde en verspreid de rest van de kaas over de tortilla’s. Plaats het in het midden van de oven en bak het nog 35 tot 40 minuten of tot wanneer de kaas goudbruin is.
Serveer het gelijk met koriander en zure room.
Enjoy!


Laat gerust een reactie achter