Kip Enchiladas

Kip enchiladas met kaas en paprika

Trek in een lekker mexicaans gerecht? Probeer dan deze kip enchiladas met kaas en paprika. Deze kip enchiladas zijn om te smullen en geschikt voor de hele familie.

Bereiding van de Enchiladas

Snijd de paprika’s in dunne reepjes en de rode ui in halve ringen. Vervolgens snijd je de kipfilet in reepjes en maken we de kipkruidenmix. Meng de paprikapoeder, uienpoeder, djintan (komijn), cayennepeper, zout en peterselie en strooi het over de kipfilet heen.

Verhit de olijfolie een wokpan en voeg de paprika’s en rode ui toe. Bak dit vervolgens goed door, circa 15 minuten. Maak ondertussen de saus. Meng de crème fraîche met het water en de sap van een halve limoen. Hak de knoflook fijn en voeg het toe aan de crème fraîche. Voeg hierna ook de rest van de kruiden toe aan de crème fraîche. Proef de saus en voeg eventueel meer cayennepeper naar smaak eraan toe. Zet de saus hierna apart. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en voeg de kipfilet toe aan de groente. Bak de kipfilet gaar. Pers ondertussen de andere helft van de limoen uit over de groente en kip. Wanneer de kip gaar is, begin je met het vullen van de tortilla’s. Pak de saus en smeer een dunne laag saus op de tortilla’s. Vul de tortilla’s met de groente en kip, vouw ze vervolgens dicht en zet het vast met cocktailprikker. Plaats ze in de ovenschaal en smeer de tomatensaus over de bovenkant. Maak het geheel af door de geraspte kaas eroverheen te strooien en doe het circa 15-20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne reepjes en strooi het over de kip enchiladas met kaas en paprika heen, wanneer je ze uit de oven haalt.

Serveer deze kip enchiladas met kaas en paprika met de overgebleven saus en smullen maar!

Kip Enchiladas

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees
Deel:

Laat gerust een reactie achter