Recept

Kip Fajita Quesadilla’s

Kip Fajita Quesadilla's

Zin in comfortfood met pit? Deze kip fajita quesadilla’s met gesmolten cheddar zijn precies wat je nodig hebt. Sappige stukjes gekruide kip, knapperige paprika’s en uien, rijkelijk belegd met gesmolten cheddar en samengevouwen in een goudbruin, knapperig tortilla-jasje. Het is een smaakexplosie waar je geen genoeg van krijgt. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd, een gezellige filmavond of als hartige snack om te delen. In dit recept laten wij je stap voor stap zien hoe je deze Mexicaans geïnspireerde quesadilla’s eenvoudig thuis maakt.

Bereiding van de Kip Fajita Quesadilla’s

Snijd de kipfilet in reepjes. Verwarm een koekenpan met wat olie en bak hier de kipfiletreepjes in.

Ondertussen maken we de uien en paprika’s schoon. Snijd de paprika’s ook in reepjes en de uien in halve ringen.

Voeg de groente toe aan de kipfilet en kruid alles met de Mexicaanse kruidenmix. Bak alles goed door tot dat de paprika’s en uien lekker zacht zijn.

Pak dan een andere grote koekenpan en leg hier een tortillawrap op. Verdeel hier een beetje cheddarkaas op en dan een deel van de kipfilet met paprika en ui overheen. Strooi dan nog wat cheddarkaas boven op de kip en bedek alles met nog een tortillawrap. Bak de quesadilla’s tot de onderkant lekker bruin en knapperig is en draai dan de quesadilla om zodat de andere kant ook bruin en knapperig kan worden. Zet het vuur niet te hoog, want dan wordt de tortillawrap snel bruin/zwart maar smelt de kaas nog niet.

Herhaal dit totdat alles op is.

Serveer de quesadilla’s met wat guacamole en/of zure room.

Enjoy!

Kip Fajita Quesadilla's
Kip Fajita Quesadilla's
Kip Fajita Quesadilla's

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten