Recept

Kip Pesto Spiezen

Kip pesto spiezen
Kip Pesto Spiezen

Tijd voor een nieuw spiesje voor op de barbecue. De gewone kipspiesjes hebben wij afgelopen barbecue vervangen door een nieuwe variant. Zoals wij al vaker hebben benoemd zijn wij gek op pesto. Daarnaast houden wij ook van heerlijke gegrilde tomaten, dus leek dit ons de ideale combinatie voor een nieuw BBQ-spiesje. Deze Kip pesto spiezen zijn gemakkelijk te maken en zien er ook erg leuk en vrolijk uit op de barbecue.

Bereiding

We beginnen met het snijden van de kip in grote blokjes. Pak een grote hersluitbare diepvrieszak en plaats hierin alle kipfiletblokjes. Voeg hier twee flinke eetlepels verse pesto aan toe. Bekijk hier ons recept voor verse pesto. Doe de diepvrieszak dicht en masseer de pesto in de kip tot alle stukjes kipfilet volledig bedekt zijn. Leg de diepvrieszak met kip ongeveer een half uur in de koelkast Het mag uiteraard altijd langer.

Nu is het tijd om de stokjes te gaan maken. Schuif eerst een stukje kip op de spies en daarna een cherrytomaatje. Wissel dit af tot het stokje volledig gevuld is. Grill de stokjes op de barbecue tot ze na ongeveer 10-12 minuten gaar zijn.

Smullen maar!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelBarbecue

Laat gerust een reactie achter