Fris, kruidig en smaakvol: deze kip rozemarijn spiesjes hebben het allemaal. De smaken van knoflook, citroen en rozemarijn passen ontzettend goed bij elkaar. Wij voegden ook nog een beetje honing toe voor extra smaak en een zoetje. Daarnaast hebben we de stukjes kip geregen op een rozemarijn takje. Nadat we de naaldjes verwijderden voor in de marinade, regen wij de stukjes kip op het overgebleven stokje. Hierdoor krijgt het vlees net eventjes wat meer smaak maar zien de spiesjes er ook nog eens leuk uit! Het zijn heerlijke, niet al te moeilijke spiesjes voor een mooi barbecue avondje!
Bereiding Kip Rozemarijn Spiesjes
Snijd de kipfilet in blokjes. Pers de citroen uit en giet dit in een kommetje. Pers de teentjes knoflook uit en voeg dit samen met de olijfolie, honing en peper en zout toe aan het citroensap. Meng alles goed door elkaar.
Leg de blokjes kipfilet in de citroen marinade en laat alles 5 minuutjes intrekken.
Haal de naaldjes van de rozemarijn takjes maar laat het bovenste pluimpje zitten. Rijg dan de stukje kip door het rozemarijn takje.
Grill de spiesjes in 15-20 minuutjes lekker gaar op de barbecue.
Enjoy!
Nog meer lekkere spiesjes voor op de BBQ? Neem dan eens een kijkje hier.
De honing staat niet in de ingredientenlijst…
Hi Marco,
Bedankt voor de opmerking, ik zal het toevoegen!
Excuses dat het hiervoor er nog niet in stond.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Waar laat je de naalden van de rozemarijn? Wordt alleen de tak gebruikt? Zonde toch?
Hi Annemiek,
Daar heeft u gelijk in. U kunt de naalden in de marinade toevoegen voor extra smaak of voor een ander recept bewaren.
Groeten Shanna, Kheira en Selma