Recept

Kip Rozemarijn Spiesjes

Kip Rozemarijn Spiesjes
Kip Rozemarijn Spiesjes

Fris, kruidig en smaakvol: deze kip rozemarijn spiesjes hebben het allemaal. De smaken van knoflook, citroen en rozemarijn passen ontzettend goed bij elkaar. Wij voegden ook nog een beetje honing toe voor extra smaak en een zoetje. Daarnaast hebben we de stukjes kip geregen op een rozemarijn takje. Nadat we de naaldjes verwijderden voor in de marinade, regen wij de stukjes kip op het overgebleven stokje. Hierdoor krijgt het vlees net eventjes wat meer smaak maar zien de spiesjes er ook nog eens leuk uit! Het zijn heerlijke, niet al te moeilijke spiesjes voor een mooi barbecue avondje!

Bereiding Kip Rozemarijn Spiesjes

Snijd de kipfilet in blokjes. Pers de citroen uit en giet dit in een kommetje. Pers de teentjes knoflook uit en voeg dit samen met de olijfolie, honing en peper en zout toe aan het citroensap. Meng alles goed door elkaar.

Leg de blokjes kipfilet in de citroen marinade en laat alles 5 minuutjes intrekken.

Haal de naaldjes van de rozemarijn takjes maar laat het bovenste pluimpje zitten. Rijg dan de stukje kip door het rozemarijn takje.

Grill de spiesjes in 15-20 minuutjes lekker gaar op de barbecue.

Enjoy!

Nog meer lekkere spiesjes voor op de BBQ? Neem dan eens een kijkje hier.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondBarbecue

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter