
*dit recept is 1/11/2021 aangepast en verbeterd.
Weer zo’n heerlijk slowcooker recept. Deze kip stroganoff uit de slowcooker is lekker romig en goed op smaak. Daarnaast neemt het slechts een paar minuten tijd in beslag. Wij serveren deze lekkere kip stroganoff met tagliatelle, maar je kunt het ook eten met gekookte aardappelen of rijst.
Wij zijn dol op onze slowcooker. De slowcooker die wij gebruiken is van het merk Crockpot. Je kunt deze hier kopen.
Bereiding Kip Stroganoff uit de Slowcooker
Snijd de champignons in plakjes of kwartjes en de ui in grove stukken. Pers ook twee teentjes knoflook uit.
Plaats dan als eerste de kipfilet in de slowcooker op de bodem. Voeg hier de champignons, knoflook en ui aan toe. Schenk dan de kippenbouillon eroverheen. Voeg wat extra zout en peper toe. Zet de slowcooker aan op de lage stand en laat alles ongeveer 5 uurtjes koken.
Vlak voordat de kip stroganoff klaar is, voeg je de kookroom en mosterd toe en meng je dit door de kip met champignons. Verwarm alles nog 15 minuten tot de saus is ingedikt.
Tip: Mocht de kip in de slowcooker nog wat nat zijn kun je ook een eetlepel bloem toevoegen samen met kookroom, om alles wat dikker te maken.
Ondertussen kun je de tagliatelle koken. Kijk eventjes op de verpakking hoe lang je de pasta moet koken voordat het gaar is.
Serveer dan de kip stroganoff over de tagliatelle.
Eet smakelijk!

Hoi, gaat de kipfilet in zijn geheel in de slowcooker of in stukjes gesneden?
Hoi Marcel,
De kipfilet gaat gewoon in zijn geheel in de slowcooker.
Veel succes!
Groetjes,
Shanna, Kheira & Selma
Hoi hoi.
De kookroom gaat schiften. Hoe kan dat?
Hi Marij,
Wat jammer zeg! Dit kan aan een aantal dingen liggen bijvoorbeeld:
– Het temperatuur verschil tussen het mengsel in de pan en de kookroom. Als room aan warme bereidingen toe gevoegd wordt kan de room gaan schiften of als de room gelijk vanuit de koelkast bijgeschonken wordt ipv dat het op gelijke temperatuur als de rest is.
– Het kan ook zijn dat het vet percentage van de room lager ligt, de kans dat het dan fout gaat is ook groter. Een vetpercentage van 35%+ is beter dan bijvoorbeeld 15%.
Hopelijk heb je wat aan deze informatie voor een volgende keer.
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Ik heb het recept afgelopen weekend in de slome gemaakt, precies volgens het recept. De smaak valt zo tegen, het is erg vlak en heeft geen diepgang en ook is de saus erg dun, het lijkt wel soep! Ik heb hem al wel ingedikt. Jullie nog tips om de smaken wat beter in balans te krijgen? Ik heb al extra pezo toegevoegd, mosterd, knoflookteentje en worcester saus maar het blijft vlak.
Hi Eline,
Wat een ontzettende tegenvaller, smaakloze eten wil niemand en zeker niet een soort van soep. Wij zullen het binnenkort nogmaals maken en het recept aanpassen om het meer smaak te geven en minder nat te maken.
Jammer dat dit recept niet gelukt was, hopelijk weerhoudt dit je niet om andere recepten van ons te proberen.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Als het klaar is, kan het dan nog ingevroren worden.
Hoi Marjoke,
Ja dat kan maar laat het dan wel eerst volledig afkoelen en je kunt het maar eenmalig invriezen.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Heb heerlijk gegeten, heb er nog extra pijnboompitten en parmezaans op gedaan, ga dit zeker vaker maken 🙂
Hoi Estella,
Fijn dat het goed gesmaakt heeft. Extra pijnboompitjes en Parmezaanse kaas is altijd een goed idee 🙂
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Dankjewel! Niet moeilijk en klinkt héérlijk!