Recept

Kip Teriyaki Traybake

Kip Teriyaki traybake
Kip Teriyaki Traybake
Kip Teriyaki Traybake
Kip Teriyaki Traybake
Kip Teriyaki Traybake

Dit is een heerlijke Oosterse maaltijd dat binnen een klein half uurtje op tafel staat. Alleen dat al klinkt toch geweldig? En dan weet je nog niet eens wat er allemaal op ligt. Deze kip teriyaki traybake zit vol groente zoals broccoli, wortel, paprika en peultjes. Ook vind je er uiteraard kipfilet op. Alles heerlijk gekruid met een paar eetlepels teriyakisaus. Teriyaki is een heerlijke licht zoete/zure saus, die vaak in de Oosterse keuken wordt gebruikt. Bovendien is hij niet super spicy, waardoor het ook zeer geschikt is voor kinderen.

De heerlijke traybake kun je serveren met wat noedels, witte rijst of bijvoorbeeld nasi.

Voor dit recept kun je zelf teriyaki saus maken of een flesje kopen in de supermarkt. Wij hebben zelf een heerlijke teriyakisaus online staan. Die vind je hier.

Traybakes

Traybakes zijn vooral in de herfst/winter bij ons thuis ontzettend populair. Ook vinden wij het super handig dat traybakes snel en makkelijk te bereiden zijn. Je hebt enkel een paar minuten voorbereiding door het snijden van groente en-/of vlees en vervolgens doet de oven het werk. Voornamelijk nu de dagen korter worden, eten we wat eerder en wil je misschien ook wel wat sneller het avondeten op tafel hebben staan. Dan zijn dit soort maaltijden dus perfect. Al onze andere traybakes kun je hier vinden. Er zit genoeg lekkers tussen!

Kip Teriyaki traybake
Kip Teriyaki traybake

Bereiding van Kip Teriyaki traybake

Zet de oven aan op 200 graden.

Ter voorbereiding maak je kleine roosjes van de broccoli, snijd je de wortel in halve plakjes en de paprika in reepjes. Ook kun je de kipfilet alvast in grote reepjes snijden en de twee knoflookteentjes persen. Mocht je zelf teriyaki saus willen maken, doe dat dan ook ter voorbereiding.

Zodra alles gesneden is, pak je de ovenschotel of bakplaat en een grote kom. Voeg alle groente, inclusief de sugarsnaps en knoflook, in de kom. Voeg hier 3 eetlepels teriyakisaus aan toe en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de groente over de bakplaat.

Voeg dan de kipfilet toe aan de kom en verdeel hier de overige eetlepels teriyakisaus aan toe. Hussel de saus goed door de kipfilet en verdeel vervolgens de kipfilet over de groente op de bakplaat.

Schuif de traybake in de oven en bak deze af in 20-25 minuten.

Zodra de traybake klaar is kun je wat sesamzaadjes over de groente met kip strooien.

Deze Oosterse bakplaat met kip en groente is heerlijk met witte rijst of noedels.

Eet smakelijk!

Kip Teriyaki traybake
Kip Teriyaki traybake

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenTraybakeVlees Gerechten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter