
Dat kip het meest veelzijdige stukje vlees is, laat ook dit gerecht weer zien. Wij zijn gek op kip. Volgens mij is dat wel een van het meest gegeten stukje vlees bij ons thuis. Wij verwerken altijd graag een stukje kip in onze curry, pasta en salade. Deze kip uit de oven met spinazie en roomkaas is daar duidelijk een voorbeeld van. Heerlijk romig, goed op smaak en makkelijk om te maken. Wij vinden het erg lekker om hier wat gebakken aardappeltjes en broccoli of haricots verts bij te eten. Dit gerecht is ook ideaal om te serveren voor een groter gezelschap, bijvoorbeeld wanneer vrienden of familie op bezoek komen.
Bereiding van Kip uit de oven met Spinazie en Roomkaas
Wij beginnen met voorverwarmen van de oven op 200 graden.
Snijd de knoflook fijn en hak de peterselie grof.
Snijd de kipfilets in de lengte door de helft en marineer de kipfilets met de helft van de olijfolie, chilivlokken, fijngehakte knoflook, peper, zout en grofgehakte verse peterselie. Plaats het in een diepvries zak of een bakje en laat het minimaal 10 tot 15 minuten intrekken.
Snijd de champignons in plakjes en de ui in halve ringen. In een grote koekenpan verhitten wij de rest van de olijfolie. Bak de champignons in de pan tot ze flink geslonken zijn. Voeg daarna de uien toe. Bak de uien tot ze bruin en zacht zijn. Plaats het daarna in een schaaltje.
In dezelfde pan bakken wij kort de babyspinazie tot dit geslonken is.
Plaats de kipfilets in een ingevette ovenschaal en verdeel hierover de kruidenkaas, spinazie, champignons en ui. Strooi als laatste geraspte mozzarella over de kipfilet heen.
Bak de kipfilet in de oven tot de kaas goudbruin is en de kipfilet gaar. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de kipfilets.
Serveer met aardappeltjes, Turks brood of gegrilde groente.
Eet Smakelijk!


