Heb je zin in een pittige twist op de klassieke kipburger? Deze kipburger met jalapeños en cheddar is precies wat je zoekt. Hij is sapping en zit boordevol smaak. Perfect voor een Ideaal voor een snelle maaltijd, maar ook een echte showstopper op feestje of barbecue. Makkelijk te maken en gegarandeerd een favoriet aan tafel!
Bereiding van de Kipburger met Jalapeños en Cheddar
Wij beginnen met het snijden van de ingrediënten voor de kipburger. Snijd de jalapeño fijn, mocht je niet van pittig houden, dan raden wij aan om de zaadlijsten te verwijderen. Snijd ook het sjalotje en de knoflookteentjes fijn. Aan het kippengehakt voegen wij de gesneden sjalot, gesneden jalapeño, gesneden knoflook, cheddar, limoensap en de kruiden (djintan en paprikapoeder) toe. Meng alle ingrediënten door het gehakt en vorm van het gehakt 2 burgers, als je van grote burgers houdt, en 4 burgers als je wat kleinere burgers wilt hebben. Plaats de burgers in de koelkast om op te stijven. Nu hebben wij de tijd om de de romige avocado dip te maken.
Snijd vervolgens de rode ui in halve ringen en de tomaat in plakjes. Zout de tomaat en laat het zout er vocht uittrekken. Dep na ongeveer 10 minuten de tomaat af.
In een verhitte grote pan bakken we de rode ui in olijfolie. Wanneer de rode ui begint te karameliseren, verplaatsen wij de rode ui naar de zijkant van de pan. Plaats de gekoelde en stevige kipburgers in de pan en bak ze aan beiden kanten goudbruin. Verlaag vervolgens het vuur en laat de burgers 10 tot 15 minuten verder garen. Ondertussen grillen wij ook de hamburger broodjes in een voorverwarmde oven.
Wanneer de burgers gaar zijn, kunnen wij de broodjes gaan opmaken. Op het onderste broodje plaats je een paar bladeren van de romaine sla. Hierboven op 2 plakken tomaat. Vervolgens plaats je de burger bovenop de tomaat en om het af te maken de gekarameliseerde rode ui en de romige avocado dip.