
Als je een keer echt lekker wil eten, dan moet je deze heerlijke kipgehaktballetjes in rode curry pindasaus eens proberen. De gehaktballetjes zijn lekker zacht en de saus van de rode curry in combinatie met de pindakaas is ontzettend lekker. De bosuitjes en gehakte pinda’s maken het recept helemaal af. Een perfecte maaltijd wanneer je trek hebt in heerlijk Aziatisch eten.
Deze curry is afkomstig uit de Thaise keuken. Vooral koriander, pepers, rijst en kokosmelk worden in deze keuken gebruikt. Meestal kan een rode curry pittig zijn, maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Voeg iets minder rode curry pasta toe of gebruik wat meer kokosmelk. Op deze manier kan de curry een stuk milder zijn. Wij maken onze rode curry pasta altijd zelf. Op deze manier kun je ook met de sterkte van de curry spelen. Een pepertje meer of minder zorgt al voor een hele andere smaak. Het recept daarvoor vind je hier.


Bereiding van de Kipgehaktballetjes in Rode Curry Pindasaus
Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking.
Als eerste beginnen we met het draaien van de kipgehaktballetjes. Pak een grote kom en voeg hier het kipgehakt, het eitje, de paneermeel en peper en zout aan toe. Mocht je een liefhebber zijn van koriander, dan kun je deze nu fijnsnijden en ook aan het kipgehakt toevoegen. Kneed alles door elkaar tot een geheel. Draai er dan kleine gehaktballetjes van.
Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de balletjes in een pan rondom bruin. Zodra de gehaktballetjes gaar zijn, haal je ze uit de pan, maar laat je de pan wel op het vuur staan. Voeg dan de eetlepels rode curry toe aan de pan en roer dit goed door. Voeg dan de eetlepel pindakaas en de kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar tot dat er een mooie currysaus ontstaat. Je zult de saus moeten laten inkoken, zodat hij wat dikker wordt. Zodra de saus is ingedikt, voeg je de gehaktballetjes toe aan de saus. Laat alles op een laag vuurtje pruttelen.
Snijd ondertussen de bosuitjes in ringen en hak de pinda’s in grove stukjes.
Zodra de rijst klaar is, kan er geserveerd worden. Schep een beetje rijst op de bordje en schep hier de gehaktballetjes in de rode curry pindasaus overheen. Verdeel dan de bosuitjes en grofgehakte pinda’s over deze heerlijke maaltijd.
Geniet ervan!

