Recept

Kipnuggets uit de Airfryer

Kipnuggets uit de airfryer
Kipnuggets uit de Airfryer
Kipnuggets uit de Airfryer
Kipnuggets uit de Airfryer

Gek op kipnuggets? Nou, dan ben je hier op het juiste adres. Kipnuggets zelf maken is helemaal niet moeilijk. Het kost niet veel tijd én je hebt niet zo heel veel ingrediënten nodig. Bovendien zijn zelfgemaakte kipnuggets veel lekkerder dan de kant-en-klare diepvries kipnuggets uit de supermarkt. Deze kipnuggets uit de airfryer zijn lekker krokant van buiten en sappig/zacht van binnen. In combinatie met een zelfgemaakte spicy mayonaise (sriracha gemengd met mayonaise) zijn deze bites ideaal in het weekend! Ook leuk om uit te delen tijdens een borrel of een kinderfeestje.

Bereiding van de Kipnuggets uit de airfryer

We beginnen met het marineren van de kipfilet. Snijd de kipfilet in stukken en plaats het in een diepvrieszak met de amandelmelk, de paprikapoeder, de zwarte peper en het zout. Mix het goed en laat het minimaal 2 uur intrekken in de koelkast.

Mix dan de bloem met de paprikapoeder, de zwarte peper en het zout.

Dip de kip in de bloem, vervolgens weer in de marinade en dan nogmaals in de bloem. Schud extra bloem van de kipstukjes af. Plaats de stukjes één voor één in de airfryer. Zorg ervoor dat je niet teveel kip in de airfryer plaatst, anders worden ze niet lekker krokant. Spray de kip in met olijfolie spray. Dit is nodig om het krokant en goudbruin te laten worden.

Bak de kip in de airfryer op 180 graden voor 10 minuten. Draai de kip halverwege om en spray de kip nogmaals in met olijfolie. Het kan zijn dat jouw stukjes kipfilet 2 à 3 minuten meer nodig heeft, afhankelijk van de grootte.

Serveer direct met jouw favoriete sausjes. Wij hadden een sriracha mayonaise (van mayonaise en sriracha) en zoetzure saus.

Enjoy!

Kipnuggets uit de airfryer
Kipnuggets uit de airfryer
Kipnuggets uit de airfryer

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AirfryerAvondetenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter