Recept

Kippenvleugeltjes met Parmezaanse Kaas en Knoflook

Als wij een verjaardag hebben of een feestje thuis, pakken wij vaak uit met allerlei hapjes. Vaak gaan wij voor wat chips, belegde toastjes en nootjes. Ook zorgen wij altijd voor een warm borrelhapje. Lekker gekruide kippenvleugeltjes is onze favoriet. Hier proberen wij telkens een nieuwe versie uit en nu hebben wij weer een heerlijke nieuw recept voor jullie. Dit keer heerlijke kippenvleugeltjes met Parmezaanse kaas en knoflook. Echt een lekker borrelhapje voor een feestje of een verjaardag. En zeg nou zelf, die Parmezaanse kaas maakt alles goed toch?

De vleugeltjes zijn prima van tevoren klaar te maken en op de dag zelf te verwarmen.

Bereiding van Kippenvleugeltjes met Parmezaanse Kaas & Knoflook

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Plaats alle kippenvleugeltjes in een grote kom en breng deze op smaak met peper en zout. Leg ze dan allemaal op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de kippenvleugeltjes in 40 minuten gaar. Draai de kippenvleugeltjes halverwege om.

Ondertussen kun je alvast de marinade maken. Meng in een kom de gesmolten roomboter, de fijngehakte peterselie, de Parmezaanse kaas, het knoflookpoeder, het uienpoeder en de zwarte peper. Haal de kippenvleugeltjes uit de oven en meng ze met de marinade. Leg ze vervolgens terug op de bakplaat en bak de 10 minuten onder de grillstand mooi goud bruin.

Serveer de kiphapjes met wat extra Parmezaanse kaas en peterselie.

Enjoy!

Hebben deze kippenvleugeltjes gesmaakt? Kijk dan ook eens naar deze versie met limoen en peterselie.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter