Recept

Zelfgemaakte Kipshoarma

Zelfgemaakte Kipshoarma
Kipshoarma

Vaak genieten wij in het weekend van een lekker broodje kipshoarma. Het is snel klaar, makkelijk om te maken en je kunt er met vele tegelijk van genieten. Bovendien is deze zelfgemaakte kipshoarma heerlijk gekruid en volop van smaak. De kipshoarma doen wij vaak in pitabroodjes of leggen wij op een stuk Turksbrood. Daarnaast vullen wij de gevulde broodjes aan met sla, zoals Romeinse sla en ijsbergsla, en scheppen wij er wat knoflooksaus bovenop. Het liefste onze eigen, frisse knoflooksaus gemaakt met Griekse yoghurt. Het is ook erg lekker om wat rauwe uitjes toe te voegen.

Voorbereiding

Begin met het snijden van de kip in dunne reepjes en plaats deze in een mengkom. Meng dan alle kruiden met elkaar in een bakje en voeg ook de olijfolie toe. Meng het goed en giet dan de kruidenmix over de kipfiletreepjes. Schep alles goed door elkaar, zodat de kruidenmix op alle stukjes kip zit.n. Zet de kom minstens 10 minuten opzij zodat de kruiden goed kunnen intrekken.

Bereiding van de Zelfgemaakte Kipshoarma

Het is nu tijd om het vlees te gaan bakken. Zet een vleespan op het vuur en laat deze eerst even goed heet worden. In principe hoeft er geen olie aan de pan te worden toegevoegd omdat er al olie door het kruidenmengsel zit. Bak vervolgens de kip in de pan ongeveer 5-7 minuten, tot de kip goed gaar is.

Eet deze heerlijke kipshoarma samen met bijvoorbeeld een pita broodje of een lekker Turks brood en natuurlijk veel zelfgemaakte knoflooksaus. Lekker veel knoflooksaus!

Eet smakelijk!

Zelfgemaakte Kipshoarma
Zelfgemaakte Kipshoarma
Zelfgemaakte Kipshoarma

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenMakkelijk & SnelVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter