Recept

Kipshoarma

Kipshoarma

Kipshoarma. Heerlijk voor de mensen die niet zo van varkensvlees houden, maar wel van kip. Het is gemakkelijk te maken en lekker om te eten. Vaak eten wij in het weekend deze heerlijke shoarma. Juist omdat het zo lekker snel en makkelijk is! Iedereen kan het maken. Deze shoarma eten wij met een beetje sla, ui en knoflooksaus.

Voorbereiding

Begin met het snijden van de kip in dunne reepjes en plaats deze in een mengkom. Meng vervolgens alle kruiden met elkaar in een bakje. Strooi de kruiden met de olijfolie over de kipfilet heen. Meng dit goed met elkaar totdat alle stukjes vlees goed en even zijn bedekt met deze kruiden. Zet de kom minstens 10 minuten opzij zodat de kruiden goed kunnen intrekken.

Bereiding van de Kipshoarma

Het is nu tijd om het vlees te gaan bakken. Zet een vleespan op het vuur en laat deze eerst even goed heet worden. In principe hoeft er geen olie aan de pan te worden toegevoegd omdat er al olie door het kruidenmengsel zit. Bak vervolgens de kip in de pan ongeveer 5 minuten, tot de kip goed gaar is.

Eet het samen met bijvoorbeeld een pita broodje of, net als wij, met een lekker Turks brood en natuurlijk veel zelfgemaakte knoflooksaus. Lekker veel knoflooksaus!

Eet smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenMakkelijk & SnelVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter