Kipspiesjes

Gebraden kipspiesjes

Bij een barbecue mogen lekkere kipspiesjes natuurlijk niet ontbreken. Ze zijn eigenlijk nooit weg te denken. Je kunt ze op veel verschillende manieren bereiden maar wij vinden ze het lekkerste als ze gemarineerd zijn in onze soja marinade. Het heeft lekkere smaak en is snel klaar. Perfect voor een BBQ dagje!

Voorbereiding

Plaats de satéprikkers in een laag bakje met water. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en plaats het in een kom. Voeg de soja marinade toe aan de kom met kip en roer het tot alle blokjes allemaal even bedekt zijn. Laat dit vervolgens voor minimaal een kwartier intrekken. Langer zorgt voor meer smaak uiteraard.

Bereiding

Rijg de kipfilet blokjes op de stokjes. Zorg ervoor dat het puntje van de satéprikker bedekt is met kip. Als het puntje namelijk verbrandt, proef je het ook wanneer je de kip eraf haalt.

Pak een grillpan, barbecue of vleespan en grill deze kipspiesjes in 5 minuten goudbruin. Draai ze halverwege om.

Gemarineerde kip
Gemarineerde kip
Gemarineerde kip op stokje
Gemarineerde kip op stok

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondBarbecueAvondetenVlees
Deel:

Laat gerust een reactie achter