Recept

Klassieke Caesar Salade

Klassieke Caesar Salade

De caesar salade, een klassiek gerecht dat nog niet te vinden was tussen onze recepten. Daarom besloten we op zoek te gaan naar de perfecte combinatie. Op veel lunchkaarten zijn verschillende combinaties te vinden. Vaak met kipfilet en soms ook met bacon. Maar wist je eigenlijk dat de klassieke caesar salade geen vlees bevat? Het is een heerlijke combinatie van romaine sla, croutons, Parmezaanse kaas en een romige dressing met ansjovis. Een perfecte lunch!

Bereiding van de Klassieke Caesar Salade

We beginnen met het maken van de dressing. Deze dressing kan je al een dag van te voren maken. Snijd de ansjovis en knoflook met wat zout zeer fijn tot het een pasta is. Plaats het vervolgens in een kom. Mix in diezelfde kom nog de eidooier, het citroensap en de mosterd. Wanneer alles goed gemixt is, voegen wij langzaam de olijfolie toe en daarna de zonnebloemolie. Blijf koppen tot de dressing dik en glanzend is. Voeg dan de parmezaanse kaas toe. Breng het eventueel nog op smaak met peper of wat citroensap. Wij vinden deze dressing zelf al zout genoeg, maar anders kan je nog wat zout toevoegen.

Hierna maken wij de croutons. Scheur het brood in stukken. Verwarm de oven voor op 200 graden en mix het brood met olijfolie op de bakplaat. Breng het eventueel op smaak met zout en peper. Bak het in de oven tot goudbruin, dit duurt 10-15 minuten.

Gebruik grote sla bladen, want deze zijn extra knapperig. Mix de slabladen met de croutons en de dressing. Eventueel kan je nog wat extra parmezaanse kaas eroverheen strooien.

Geniet van deze traditionele salade

Liever een andere salade? Kijk dan op deze pagina.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondSalades

Laat gerust een reactie achter