Elke Pasen genieten wij van een vers gebakken klassieke tulband.. Heerlijk tijdens het ontbijt met een beetje roomboter en poedersuiker. Het werd dus tijd om deze heerlijke cake ook op onze blog te delen. Met dit recept kunnen jullie nu ook genieten van deze lekkere, super zachte vanille tulband.
Bereiding van de Vanille Tulband
Zet de oven alvast aan op 175 graden.
Splits als eerste alle eieren. Bewaar zowel de eiwitten als het eigeel apart.
Smeer een beslagkom in met een beetje citroen, hiermee ontvet je de kom. Klop alle eiwitten met de citroensap en suiker stijf.
Vervolgens klop je het eigeel los en schep je deze voorzichtig door de opgeklopte eiwitten. Daarna voeg je beetje bij beetje voorzichtig de bloem met bakpoeder door het eierbeslag.
Vet de tulband vorm in met een beetje boter. Giet hier het beslag in en zet de vorm in de oven. Bak de tulband gaar in 60 minuten.
Haal het na een uurtje uit de oven en laat de cake afkoelen. Versier hem als laatste met wat poedersuiker.
Geniet ervan!
Meer paas inspiratie nodig? Kijk dan eens op deze pagina. Mocht je liever een andere smaak tulband willen, dan kun je ook gaan voor deze chocolade tulbandjes met baileys.
Welke afmeting c.q inhoud heeft de tulbandvorm voor de genoemde hoeveelheid van 6 porties?
Ik heb zowel een kleine (Lidl) vorm als een grote vorm (heel Holland bakt).
Hi Ria,
Voor deze springvorm hebben wij gebruikt gemaakt van een normale tulbandvorm: 24 cm doorsnede. Waarschijnlijk komt dat overeen met de grote vorm van Heel Holland Bakt.
Succes met bakken!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma