Zin in een frisse, romige en tegelijkertijd knapperige aardappelsalade? Dan is dit recept precies wat je zoekt. De combinatie van zachte Opperdoezers, een lichte yoghurt-mayodressing en de frisse smaken van komkommer, augurk en citroen maakt dit gerecht perfect als zomerse lunch of bijgerecht bij de barbecue. De aardappelen worden eerst gekookt en daarna geplet en geroosterd in de oven, waardoor ze een heerlijk krokant randje krijgen. Samen met de romige dressing en verse kruiden ontstaat er een verrassend smaakvolle salade die je keer op keer wilt maken.
Bereiding van Onze Knapperige Aardappelsalade
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappelen schoon.
Kook de aardappelen in een grote pan met water tot ze net gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Laat de aardappelen uitlekken en een paar minuten drogen, voordat je verder gaat met de volgende stap.
Wanneer de aardappelen aan het koken zijn, beginnen we met het maken van de de ‘dressing’ voor deze aardappelsalade. Meng de griekse yoghurt met de mayonaise, sap van een citroen en de dijon mosterd. We gebruiken een rasp om de komkommer en de augurken te raspen. Plaats vervolgens de geraspte komkommer en augurken in een theedoek of keukenpapier en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Voeg de geraspte komkommer en augurken toe aan de griekse yoghurt. Snijd een halve rode ui fijn en snijd ook de verse kruiden; bieslook en dille fijn. Mix als laatste de rode ui, bieslook en dille door de griekse yoghurt heen en breng het op smaak met peper en zout. Plaats de dressing in de koelkast.
We smeren een bakplaat in met olijfolie en spreiden de aardappelen erover uit. Plet de aardappelen met een spatel. Laat de aardappelen wel hun vorm behouden wanneer je de aardappelen plet. Smeer de aardappelen in met de rest van de olijfolie. Besprenkel de geplette aardappels met wat zout en plaats ze in de oven.
Bak deze aardappelen in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en krokant. Draai de aardappelen halverwege om.
Voeg de krokante aardappelen toe aan de dressing.
Geniet van deze heerlijke Knapperige Aardappelsalade!


