Recept

Knapperige Aardappeltjes

Knapperige Aardappeltjes

Deze extreem knapperige aardappeltjes zijn ovenheerlijk. Het kost wel wat tijd, dus het is aan te raden om op tijd te beginnen met deze aardappeltjes. Eenmaal een keer geproefd zal je ze altijd willen maken bij feestelijke gelegenheden.

Voorbereiding

We beginnen met het verwarmen van de oven op 250 graden. Plaats twee rekken in de oven en plaats op deze rekken aluminiumfolie. Snij de aardappeltjes door de helft in de breedte. Zet een grote pan met aardappeltjes en water op het fornuis. Voeg de witte wijnazijn en snuf zout toe aan de aardappelen en breng het water aan de kook. Wanneer het kookt, verlaag de temperatuur tot het suddert. Kook tot de aardappeltjes aan de buitenkant wat zachter zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Giet de aardappeltjes af en plaats ze in een kom. Rasp de citroen en snijd de knoflookteentjes fijn.

Bereiding

Voeg de olijfolie toe aan de aardappeltjes en kruid de aardappeltjes met zout en peper naar smaak. Roer het kruidenmengsel goed door de aardappels.. Smeer de aluminiumfolie op de rekken in met wat olijfolie en plaats de aardappeltjes op de rekken, met de gesneden kant naar beneden. Plaats de aardappels in de oven. Na ongeveer een half uur kan je met gemak de aardappeltjes van de aluminiumfolie afhalen. Haal ze los en plaats ze weer op de bakplaat met de gesneden kant naar de zijkant. Plaats de plaat terug in de oven voor nog ongeveer een kwartier.

Snijd het sjalotje fijn en voeg het toe aan de aardappelen. Na ongeveer 10 minuten kan je de aardappeltjes uit de oven halen. Verplaats het naar een schaal en voeg de peterselie, bieslook, limoenrasp, knoflook toe.

Serveer deze aardappeltjes direct en eet smakelijk.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Bijgerechten

Laat gerust een reactie achter