Recept

Knapperige Aardappeltjes

Knapperige Aardappeltjes

Deze extreem knapperige aardappeltjes zijn ovenheerlijk. Lekker krokant van buiten en zacht van binnen, wat wil je nog meer! Wij zijn er gek op en maken het regelmatig om bij een stukje vlees of vis te serveren. Het is een heerlijk bijgerecht, die zeker alle tijd en moeite waard is. Eenmaal een keer geproefd, zul je ze altijd willen maken bij feestelijke gelegenheden of gewoon omdat het ontzettend lekker is.

Wij raden aan om op tijd te beginnen met deze aardappeltjes, want je bent er wel een tijdje mee bezig.

Het maken van deze extra Knapperige Aardappeltjes

Was de aardappelen grondig en snijd ze vervolgens in stukken. Plaats de aardappelen in een kookpan met water en een snuf zout & baking soda. Breng de aardappelen aan de kook en kook de aardappelen ongeveer 15 minuten of tot de stukjes gaar zijn.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schenk de zonnebloem olie in de bakplaat/ ovenschaal en plaats deze bakplaat/ ovenschaal vervolgens in de oven en laat de olie goed heet worden. Doe dit ongeveer 10 minuten.

Wanneer de aardappelen gaar zijn, plaatsen wij de aardappelen in een vergiet en plaats je de vergiet boven op een lege en warme pan. We laten de aardappelen even stomen boven de hete pan.

Zodra de olie heet is, voegen wij de aardappel toe aan de bakplaat. Schep of schud de aardappels om, zodat ze allemaal een laagje zonnebloemolie hebben. Plaats de aardappelen in de oven en grill ze voor ongeveer 30-40 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Wanneer de aardappelen klaar zijn, raspen wij de parmezaanse kaas over de aardappeltjes heen en laten we de kaas lekker smelten! Snijd wat bieslook fijn en verdeel dit ook over de aardappeltjes.

We maken nog een snelle saus van Kewpie mayo en sriracha. Serveer de krokante aardappeltjes met bijvoorbeeld deze sriracha mayonaise.

Eet Smakelijk!

Knapperige Aardappeltjes
Knapperige Aardappeltjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Bijgerechten

Laat gerust een reactie achter