Wij hebben een echt hollandse verwarmende winter soep met een Italiaanse twist, voor jullie klaarstaan. Knolselderij soep gevuld met rozemarijn en Parmezaanse kaas. Op deze koude dagen doe ik niets liever dan opwarmen met een lekkere kom warme soep. Dat een gebonden groente soep snel gemaakt is, heb je al kunnen zien aan onze vorige soep recepten. Tijd voor nieuwe variant. Dit recept heb ik op basis van een aantal goede tips van mijn collega gemaakt. De combinatie van kaas en knolselderij is een zeer aangename verrassing. Zeker een must-try!
Bereiding
Zet een pan met 1 liter water op en doe daar 1 groente bouillon tablet in. Laat het tablet in kokend water oplossen.
We gaan ondertussen verder met de knolselderij. Een handig tip om de knolselderij te schillen is om de knol eerst in schijven te snijden en daarna pas te schillen. Snijd de schijven vervolgens in kleine blokjes en spoel alles schoon met koud water. Pers een teentje knoflook en snijd een uitje fijn. Bak de ui, knoflook en knolblokjes in een soeppan met een beetje roomboter. Na ongeveer 5 minuten bakken op hoog vuur, voeg je 1 liter groentebouillon toe. Laat alles 15 minuten koken op hoog vuur totdat alles zacht wordt. Als alles gaar is, pureer je met een staafmixer alle groente tot een gladde substantie. Voeg daarna de kookroom en een takje rozemarijn toe. Laat alles nog 5 minuten door koken.
Schenk de soep in de soepkommen en strooi een beetje Parmezaanse kaas vlak voor het consumeren over de soep. Nu is de soep klaar om gegeten te worden.
In de bereiding lees ik:”kookroom toevoegen.”, dit staat niet in de ingredientenlijst.
Hi Slompie,
Excuses, we zullen deze gelijk toevoegen aan de ingrediëntenlijst. Voor het recept heb je 250ml kookroom nodig. Wij gebruiken altijd die van Blue Band: Finesse voor koken.
Bedankt voor jouw opmerking!
Groetjes,
De Kokende Zussen
Kan ik in de knolselderijsoep ook cannellini bonen toevoegen, of word het dan een beetje te
Hi Tjeu,
Helaas hebben wij hier geen ervaring mee. Wij hebben het zelf niet eerder geprobeerd en dus kunnen wij niet uit volle overtuiging zeggen dat dit lekker zal smaken. Wel worden cannellini bonen vaker in combinatie met knolselderij klaargemaakt dus ik zou zeggen dat het zeker het proberen waard is.
Succes,
Groetjes Shanna, Kheira en Selma