Recept

Knolselderij Soep

knolselderij soep
Knolselderij Soep

Wij hebben een echt hollandse verwarmende winter soep met een Italiaanse twist, voor jullie klaarstaan. Knolselderij soep gevuld met rozemarijn en Parmezaanse kaas. Op deze koude dagen doe ik niets liever dan opwarmen met een lekkere kom warme soep. Dat een gebonden groente soep snel gemaakt is, heb je al kunnen zien aan onze vorige soep recepten. Tijd voor nieuwe variant. Dit recept heb ik op basis van een aantal goede tips van mijn collega gemaakt. De combinatie van kaas en knolselderij is een zeer aangename verrassing. Zeker een must-try!

Bereiding

Zet een pan met 1 liter water op en doe daar 1 groente bouillon tablet in. Laat het tablet in kokend water oplossen.

We gaan ondertussen verder met de knolselderij. Een handig tip om de knolselderij te schillen is om de knol eerst in schijven te snijden en daarna pas te schillen. Snijd de schijven vervolgens in kleine blokjes en spoel alles schoon met koud water. Pers een teentje knoflook en snijd een uitje fijn. Bak de ui, knoflook en knolblokjes in een soeppan met een beetje roomboter. Na ongeveer 5 minuten bakken op hoog vuur, voeg je 1 liter groentebouillon toe. Laat alles 15 minuten koken op hoog vuur totdat alles zacht wordt. Als alles gaar is, pureer je met een staafmixer alle groente tot een gladde substantie. Voeg daarna de kookroom en een takje rozemarijn toe. Laat alles nog 5 minuten door koken.

Schenk de soep in de soepkommen en strooi een beetje Parmezaanse kaas vlak voor het consumeren over de soep. Nu is de soep klaar om gegeten te worden.

Geniet en eet smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondSoepen

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter