Recept

Koekjes met Oreo en witte chocolade

Koekjes met Oreo en witte chocolade

Koekjes met oreo en witte chocolade. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Deze koekjes maakten we laatst voor op werk. Zo af en toe maken we wat lekkers voor op de blog en nemen we dat mee naar kantoor, dan hoeven we niet telkens zelf alles op te eten. Al had dat met deze heerlijke koekjes trouwens geen straf geweest. De koekjes hebben een lekkere knapperige rand, maar zijn chewy en zacht van binnen. Precies zoals chocolate chip cookies horen te zijn. De vulling van witte chocolade en oreo’s maken de koekjes nog lekkerder. Ze zijn wel een tikkeltje zoetig, maar ze zijn zeker weten verslavend.

Koekjes met Oreo en witte chocolade
Koekjes met Oreo en witte chocolade

Bereiding van de Koekjes met Oreo en witte chocolade

Verwarm de oven op 175 graden.

Zorg ervoor dat je roomboter zacht en op kamertemperatuur is.

Voeg de bloem, suiker en bakpoeder toe aan een grote mengkom. Meng alles goed door elkaar. Voeg dan de roomboter en het eitje toe aan de droge ingrediënten en kneed/roer alles goed door elkaar.

Pak de chocolade en oreo en hak deze in stukjes. Het mogen best grove stukjes zijn, zodat je die lekker terug kan vinden in de koekjes. Roer dan de witte chocolade en oreo stukjes door het koekjesdeeg. Bewaar ook nog een aantal stukjes voor bovenop de koekjes.

Leg een stukje bakpapier op de bakplaat. Met een ijsschep of met je handen, maak je bolletjes van het koekjesdeeg en leg je deze op de bakplaat. Zorg er voor dat je genoeg ruimte tussen de bolletjes deeg houdt, de koekjes zullen namelijk uitlopen. Versier de bolletjes vervolgens met een aantal stukjes witte chocolade en oreo.

Zet de bakplaat in de oven en bak dan de koekjes 12-13 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin worden.

Enjoy!

Koekjes met Oreo en witte chocolade
Koekjes met Oreo en witte chocolade

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenKoekjes

Laat gerust een reactie achter