Recept

Koffie Chocolademousse met Amarula

Koffie Chocolade Mousse met Amarula
Koffie Chocolademousse met Amarula
Koffie Chocolademousse met Amarula

Een heerlijke romige chocolademousse is altijd welkom bij ons thuis. Voor extra smaak en een feestelijk tintje, voegden wij koffie en Amarula toe aan de chocolademousse. Zo is dit toetje voor alle chocoladeliefhebbers, maar ook voor de koffieliefhebbers een ware traktatie. Bovendien is het toetje erg gemakkelijk om te bereiden. Je maakt de mousse, schept het in glaasjes en dekt deze af met wat folie. Pas vlak voor het serveren, versier je ze met wat extra slagroom en koffiekoekjes. Deze koffie chocolademousse met Amarula is een super romig en makkelijk nagerecht voor de feestdagen. Door de rijkheid van chocolade, de koffiesmaak en de romigheid van de Amarula likeur is dit toetje een ware smaakexplosie.

Amarula Ethiopian coffee

Amarula cream Ethiopian Coffee is de nieuwste smaak in de Amarula collectie. De likeur is ontzettend romig en brengt de heerlijke smaken van de beste Ethiopische koffiebonen naar voren. De koffiebonen komen samen met het marula fruit, waardoor de likeur heerlijk zoet van smaak is met een overvloed aan koffie-, karamel-, en fruitsmaken. Ook een super leuk cadeautje om onder de kerstboom te leggen.

Chocolade Mousse met Amarula
Chocolade Mousse met Amarula

Bereiding van de Koffie Chocolademousse met Amarula

Split de eieren en voeg het eiwit toe aan een vetvrije kom. Het eigeel gaan wij in dit recept niet gebruiken. De kom maak je vetvrij door eventueel een stukje citroen door de kom te halen. De citroen neemt het vet op.

Klop de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen de suiker toe. Snijd dan de chocolade in stukjes en smelt deze door middel van de magnetron of een au bain marie. In dit artikel kun je goed lezen hoe je de chocolade het beste kan smelten.

Zodra de chocolade gesmolten is, meng je de slagroom, koffie en Amarula hierdoorheen. Blijf roeren tot het een geheel is geworden.

Pak dan de opgeklopte eiwitten erbij en spatel hier de gesmolten chocolade doorheen. Roer heel rustig door tot de chocolade zich heeft gemengd met de eiwitten.

Schep de chocolademousse in de glaasjes en garneer deze met een toefje slagroom en cafe noir koekjes

Enjoy!

Chocolade Mousse met Amarula
Koffie Chocolade Mousse met Amarula

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: ToetjesFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter