Recept

Kokos Proteïne Repen

Kokos Proteïne Repen
Kokos Proteïne Repen
Kokos Proteïne Repen
Kokos Proteïne Repen

Ben jij ook net zo gek op bounty’s als wij? De liefde voor deze kokos chocolade repen hebben wij van onze moeder gekregen. Als er iemand gek is op een bounty dan is zij het wel. Jammer genoeg zijn bounty’s niet heel gezond en dus kunnen we er niet te vaak van genieten. Daarom kwam Kheira op het idee om een gezondere variant te maken. Eentje met kokos, kokosmeel, kokosolie en proteïne poeder. Hierdoor heb je heerlijke gezonde kokos proteïne repen, die makkelijk zelf te maken zijn en ook een stuk gezonder zijn dan een bounty (al kan dat op zijn tijd ook wel hoor). Daarnaast zijn het heerlijke repen om te nuttigen na het sporten.

Bereiding van de Kokos Proteïne Repen

In een kom mengen wij de geraspte kokos met het kokosmeel en 2 schepjes proteïne poeder. Wij gebruikten in dit recept smaakloze proteïne poeder van Personal Protein, maar dit recept zou het ook goed doen met een vanille proteïne poeder.

Smelt de kokosolie in de magnetron en voeg dit toe aan de geraspte kokos. Voeg vervolgens ook de honing en de amandelmelk toe aan de geraspte kokos. Meng alles goed door elkaar.

In een bakvorm, waar op de onderkant een vel bakpapier ligt, stort je het kokos-proteïnemengsel in. Druk het stevig aan met een deegschraper of de achterkant van een lepel en laat het opstijven in de koelkast.

Na ongeveer een uur snijden wij de kokos proteïne in repen. Plaats de repen uit elkaar. Smelt de chocolade in de magnetron ‘au bain-marie style’. Wil je weten hoe dat moet, lees dan snel ons artikel over chocolade smelten. Laat de chocolade eventjes afkoelen en schenk het dan in een diepvrieszak. Knip een klein puntje in de linkeronderkant. Met een zigzag beweging verdelen wij de chocolade over de repen heen.

Laat de chocolade hard worden in de koelkast. Deze repen zijn zo’n 5 dagen goed.

Enjoy!

Kokos Proteïne Repen
Kokos Proteïne Repen
Kokos Proteïne Repen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Gezonde TussendoortjesZoetigheid en BakreceptenKleine Lekkernijen

Laat gerust een reactie achter