Recept

Kokosmakronen met Lemon Curd

Bij ons thuis zijn we gek op kokosmakronen. Het zijn simpele maar overheerlijke koekjes. Met slechts een handje vol aan ingrediënten heb jij binnen 20 minuutjes deze heerlijke koekjes op tafel staan. En weet je wat ze nog lekkerder maken? Lemon curd! De combinatie van citroen en kokos passen goed bij elkaar en zo dus ook bij deze koekjes! Snel maken dus deze kokosmakronen met lemon curd.

Bereiding van de Kokosmakronen

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Splits de eieren. We zullen alleen de eiwitten gebruiken.

Maak een beslagkom vet vrij door hem in te smeren met een halve citroen. Klop dan de eieren stijf. Zodra het eiwit stijf is, voeg je de suiker en gemalen kokos toe. Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.

Bekleed de bakblik met bakpapier. Schep een eetlepel van het kokosbeslag op het bakpapier en maak er een mooi rondje van. Duw de koekjes in het midden een beetje in zodat er een kuiltje ontstaat. Herhaal dit tot het beslag op is. Plaatst dan de koeken in de oven en bak deze ongeveer 20 minuten lang.

Wanneer ze klaar zijn, laten we ze eerst een kwartiertje afkoelen. Schep dan een beetje lemoncurd in het kuiltje van elke kokosmakroon.

Nu zijn ze klaar om op gegeten te worden!

Geniet van deze overheerlijke kokosmakronen met lemon curd.

Tip: Van het eigeel wat je overblijft zou je ook lekker crème brûlée of custard kunnen maken.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureKoekjesZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter