Recept

Kokosmakronen

Kokosmakronen

Kokosmakronen zijn de ideale koekjes. Zacht van binnen en knapperig van buiten. Deze kokoskoekjes laten je echt watertanden. De koekjes zijn erg simpel om te maken, je hebt niet veel ingrediënten nodig en ze het allerlekkerst als ze net uit de oven komen. Zo’n zelfgebakken kokosmakroon is de ideale traktatie tijdens verjaardagen, op werk of als je onverwachts bezoek krijgt. Met dit recept kun je het zelf over een half uurtje ervaren. Je kunt ongeveer 20 koekjes uit dit recept halen.

Bereiding

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Splits de eieren. We zullen alleen de eiwitten gebruiken.

Klop de eieren in een vetvrije kom stijf. Maak de kom vet vrij door hem in te smeren met een halve citroen. Zodra het eiwit stijf is voeg je de suiker en gemalen kokos toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Bekleed de bakblik met bakpapier. Vorm met je handen of met gebruik van een lepel kleine bolletjes kokosmengsel. Leg deze op het bakpapier en druk ze eventueel een beetje plat (zie foto).

Plaatst de koeken in de oven en bak deze ongeveer 20 minuten lang.

Zodra ze klaar zijn kun je er voor kiezen om ze nog te versieren met wat heerlijke gesmolten pure chocolade. Zo maak je van deze koekjes helemaal een feestje. Bijna zonde om te eten maar wat zijn ze heerlijk!

Geniet ervan!

Tip: Van het eigeel wat je overblijft zou je ook lekker brownies, crème brûlée of custard kunnen maken.

De bolletjes een klein beetje platdrukken
Kokosmakronen in de oven

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureKoekjesZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter