Recept

Komkommer salade met Griekse yoghurt

Komkommer salade met Griekse yoghurt

Deze komkommer salade met Griekse yoghurt is onze go to salade als bijgerecht in de zomer. De salade is ontzettend fris en zomers en ook nog eens erg gezond. Wij vinden het altijd lekker om hem te maken voor een BBQ. Vooral omdat je daar vaak veel vlees en vis eet en een lichte, frisse salade een mooie afwisseling is. Dat het snel en makkelijk te maken is, is slechts een fijne bijkomst. Ook is deze salade lekker bij wat aardappeltjes, een stukje vis of bijvoorbeeld onze Griekse kipspiesjes.

Bereiding van de Komkommer salade met Griekse yoghurt

Als eerste pak je een kom en voeg je hier de Griekse yoghurt aan toe. Rasp een knoflookteentje fijn of gebruik een knoflookpers. Snijd vervolgens ook de dille fijn. Voeg beide ingrediënten toe aan de yoghurt. Daarna rasp je de schil van de citroen en pers je een halve citroen uit. Voeg zowel de rasp als de sap toe aan de dressing. Meng alles goed door elkaar en breng de yoghurtdressing goed op smaak met peper en zout.

Snijd dan de komkommer in mooie dunne pakjes (dikte naar eigen smaak) en meng deze met Griekse yoghurtdressing. Schep alles goed door elkaar zodat de yoghurt goed verdeeld wordt en dan is deze heerlijke, frisse salade klaar om geserveerd te worden.

Eet smakelijk!

Komkommer salade met Griekse yoghurt
Komkommer salade met Griekse yoghurt
Komkommer salade met Griekse yoghurt

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: SaladesBijgerechten

Laat gerust een reactie achter