Wij zijn dol op spruitjes. Meestal eten we ze in een ovenschotel of stamppot maar dit keer besloten we ze in een salade te verwerken. De spruitjes zijn lekker gegrild en daarnaast gecombineerd met rode kool. Als extra bite zijn er cashewnoten toegevoegd, rozijnen voor een zoetige smaak en de Parmezaanse kaas voor een zoute smaak. Een overheerlijke combinatie! Deze koolsalade met spruitjes is zeker een aanrader en perfect voor een goede lunch met extra vitamines en groente.
Bereiding van de Koolsalade met Spruitjes
Halveer de spruitjes en snijd de knoflook fijn.
Zet dan een koekenpan of grillpan op het vuur. Verhit hier een beetje olie in en voeg de fijngesneden knoflook toe. Bak de knoflook twee minuutjes en voeg dan de gehalveerde spruitjes toe. Grill de spruitjes tot ze knapperig en bruin zijn. Haal ze daarna van het vuur.
Nu gaan we door met de dressing. Mix de honing, mosterd, citroensap en de cayenne peper met elkaar tot een egale dressing.
Gebruik je rode kool uit een zakje dan hoef je niets te doen. Heb je een hele rode kool, was deze dan en snijd deze is reepjes.
Als laatste mixen we de gegrilde spruitjes met de rode kool. Schenk de dressing over de salade mee en meng het. Verdeel de cashewnoten, rozijnen en Parmezaanse kaas over de salade. Verdeel dan alles over 2 bordjes en geniet van deze salade.
Eet smakelijk
Meer recepten met spruitjes? Kijk dan op deze pagina.