Krieltjes met Zwarte Knoflook

Krieltjes met Zwarte Knoflook

Deze heerlijke krieltjes met zwarte knoflook kun je op de barbecue of in de grillpan klaarmaken. Door de zwarte knoflook krijgt het gerecht een iets zoetere smaak maar is het toch erg goed gekruid. Lekker voor bij de BBQ of bij een stukje vlees/vis.

Zwarte knoflook is een gefermenteerde knoflook, waarbij het 3 weken in de oven wordt geplaatst op een lage temperatuur waardoor de knoflook fermenteert en zwart en zacht wordt.

Bereiding van deze Krieltjes met Zwarte Knoflook

Voor dit recept gebruiken wij aardappeltjes met schil. We beginnen met de aardappeltjes schoon te maken..

Verwarm de grill.

Zet vervolgens een pan met water op het vuur voeg daar de zout aan toe en breng het aan de kook. Kook de aardappeltjes 10 Ć” 15 minute mee in het kokende water.

Ondertussen maken wij de saus voor over de aardappelen. Meng de zwarte knoflook met 1 eetlepel olijfolie tot het een pasta wordt. Voeg vervolgens ook de azijn en de rest van de olijfolie toe. Snijd de verse kruiden in kleine stukjes.

Wanneer de aardappeltjes beetgaar zijn, mengen wij 1 eetlepel van de saus met de aardappels en grillen wij deze 3 tot 5 minuten op de barbecue, tot de aardappeltjes lekker goudbruin zijn.

Meng hierna de aardappels met de rest van de saus en de verse kruiden.

Serveer direct en geniet ervan!

Krieltjes met Zwarte Knoflook
Krieltjes met Zwarte Knoflook

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelComfort FoodBijgerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter