Recept

Krokante Bloemkool uit de Airfryer

Krokante Bloemkool uit de Airfryer

Bloemkool is een groente wat steeds vaker bij ons op tafel komt te staan. Het is een van de meest veelzijdige stukjes groente vinden wij. Zo kun je de groente natuurlijk gewoon koken, maar ook op vele andere manieren bereiden. Denk bijvoorbeeld aan bloemkoolrijst, bloemkoolpuree, bloemkoolpizza etc. Je kunt het natuurlijk lekker roosteren in de oven, er soep van maken, verwerken in een curry of in dit geval paneren en bakken in de airfryer. Kortom, bloemkool is een echte superfood. Het is rijk aan vitaminen en mineralen en heeft super veel vezels. Deze lekkere stukjes krokante bloemkool uit de airfryer is ons nieuwste recept. Het is een verantwoord tussendoortje, een lekkere partysnack en heerlijk als bijgerecht. Ook zijn deze krokante stukjes bloemkool lekker op een taco met wat kaas en zoetzure saus als lunchtip.

Bereiding van Krokante Bloemkool uit de Airfryer

Verwarm de airfryer voor op 180 graden.

Snijd de bloemkool in kleine bloemkoolroosjes.

In een kom kloppen wij de eieren en in een andere kom mengen wij de panko met de paneermeel en de kruiden.

Dip ieder bloemkoolroosje in de eieren en vervolgens in de gekruide panko/paneermeel. Plaats het vervolgens op een bord en herhaal dit tot er genoeg bloemkoolroosjes zijn bedekt en er alvast 1 batch in de airfryer kan. Plaats de bloemkool in de airfryer met genoeg ruimte tussen de roosjes en spray het in met olijfolie spray. Grill het in de airfryer tot goudbruin in 9 tot 12 minuten. Draai ze halverwege om en spray ze nogmaals in met olijfolie.

Terwijl de eerste batch in de airfryer zit, kan je verder gaan met de rest van de bloemkool. Herhaal de stappen tot alle bloemkoolroosjes goudbruin en krokant zijn.

In een klein kommetje mengen wij fijngesneden bieslook, kappertjes (en wat vocht van de kappertjes) met de Griekse yoghurt voor een lekkere dipsaus. Deze bloemkoolhapjes zijn ook super lekker met een sriracha mayonaise of zoetzure saus.

Eet Smakelijk!

Krokante Bloemkool uit de Airfryer
Krokante Bloemkool uit de Airfryer
Krokante Bloemkool uit de Airfryer

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelTapasGezonde Tussendoortjes

Laat gerust een reactie achter