Geitenkaas en rood fruit gaat super goed samen. De geitenkaas is lekker romig en de frambozen, blauwe bessen en rode bessen zorgen voor een frisse en zoete toevoeging. Het is een heerlijke combinatie, die altijd weer voor een feestje zorgt. Wat deze salade nog beter maakt is dat de zachte geitenkaas gepaneerd en gebakken is. Hierdoor is het lekker krokant en warm van binnen. De amandelen in de salade maakt het helemaal af. Beter kan het niet! Deze krokante geitenkaas salade met rood fruit is een fantastische lunch en een gerecht die je keer op keer wil eten.
Gek op salades? Wellicht vind je deze salade met warme geitenkaas en balsamico appeltjes ook erg lekker. Daarnaast hebben wij ook nog vele andere soorten salades, die je allemaal op deze pagina vindt.
Bereiding van de salade met krokante geitenkaas
Het klaarmaken van deze salade is makkelijk en snel.
Als eerste bakken we de krokante geitenkaas. Zet drie kommetjes klaar. Schep in het eerste kommetje de bloem, klop in het tweede kommetje het eitje los en voeg in het laatste kommetje de panko toe.
Haal de schijfjes zachte geitenkaas van elkaar en haal ze een voor een door de bloem. Dip ze vervolgens in het geklopte ei en zorg ervoor dat de geitenkaas volledig onder het ei zit. Als laatste haal je ze door de panko, zodat de ze helemaal bedenkt zijn met de broodkruimels.
Pak dan een koekenpan en verhit hier een beetje olie in. Zodra de olie heet genoeg is, leg je de gepaneerde geitenkaasschijfjes in de pan. Bak ze tot ze mooi goudbruin zijn.
Dan maken we de salade op. Verdeel de sla over twee borden en verdeel hier de krokante geitenkaasschrijfjes over. Was het roodfruit en verdeel deze vervolgens over de salade. Meng dan de olijfolie met de honing en sprenkel dit over de salades als dressing. Voeg eventueel wat zwarte peper toe aan de dressing of meer honing als je een zoetekauw bent. Voeg als laatste wat stukjes amandel toe en geniet van de salade!