Recept

Krokante Kabeljauwburger met rauwkost

krokante kabeljauwburger

Ontdek de perfecte combinatie van vis en comfortfood met onze krokante kabeljauwburger met rauwkost. Deze heerlijke burger belooft een fantasche maaltijd. De kabelauw is lekker sappig omhuld in een krokant jasje. Dat op een lekker warm broodje, met een bedje van rauwkost van Bieze en een lekkere frisse saus gemaakt van Griekse yoghurt, kruiden zoals dille en peterselie en citroen. Zeg nou zelf, dit klinkt toch geweldig. Het is ook nog eens in een mum van tijd klaar. In slechts een half uurtje heb jij deze heerlijke burger op tafel gezet.

Biese Farmer rauwkost

Voor dit gerecht kozen wij voor de Farmer rauwkost van Bieze. Dit geeft niet alleen kleur aan je gerecht maar past ook erg goed bij de gebakken krokante vis. Het is een frisse tegenhanger van de vette vis en zorgt voor net dat beetje extra groente. Of de kids het ook lusten? Geen twijfel mogelijk!

Bieze staat voor verantwoord, fris, lekker, makkelijk bij veel soorten maaltijden, zomers, zonnig en vrolijk.

Bereiding van de krokante kabeljauwburger

Als eerste gaan we de vis paneren en bakken. Hiervoor zet je 3 kommetjes klaar. Eén vul je met de bloem, in de ander klop je het eitje los en in de laatste voeg je de paneermeel en de Italiaanse kruiden toe.

De visfilets dep je droog met een keukenpapiertje en haal je als eerste door de bloem heen. Vervolgens door het eitje en als laatste door de paneermeel. Zorg dat alles goed bedekt is.

Verhit nu 50 gram roomboter in de pan totdat het een beetje gaat schuimen. Bak dan de vis, 2 minuten aan elke kant, mooi goudbruin. De vis is goed gebakken, wanneer hij nog een klein beetje glazig is en uit elkaar valt.

Nu gaan we het yoghurtsausje maken. Doe 2 eetlepels Griekse yoghurt in een kommetje. Hak wat dille en peterselie fijn en voeg dit toe aan de yoghurt. Pers dan een halve citroen uit en voeg ook de sap toe. Breng het sausje op smaak met wat zout en peper.

Tijd om de burger te bouwen! Pak de broodjes en snijd deze open. Beleg de onderkant met een ruime eetlepel rauwkost. Leg vervolgens de kabeljauwburger op de rauwkost en maak het af met een eetlepel van de yoghurt-dille saus.

Geniet van deze heerlijke kabeljauwburger!

krokante kabeljauwburger
krokante kabeljauwburger
krokante kabeljauwburger

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVis Gerechten