Recept

Krokante Kipvingers

Wij zijn dol op krokante kipvingers, maar de kant-en-klare versies van de supermarkt zijn lang niet zo lekker als deze zelfgemaakte. Heerlijke malse kipfilet gepaneerd in een laagje van panko, mosterd en kruiden. Moeilijk is het recept zeker niet en binnen een half uurtje heb jij deze heerlijke snack op tafel staan. De kipvingers zullen zeker weten in de smaak vallen. Serveer ze met een honing-mosterd dip of eet ze met een salade als avondeten.

Wij maken in dit recept gebruik van Panko (Japans broodkruim). Panko is grover dan paneermeel, waardoor de kip extra knapperig wordt.

Bereiding van de Krokante Kipvingers

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pak de bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Verspreid hier de panko over en bak deze 3 tot 5 minuutjes lang in de oven. Ze zullen alvast een beetje bruin en krokant worden.

Vervolgens snijden we de kipfilet in repen (maak ze niet te klein). Klop het eitje los en meng deze met de mayonaise, mosterd, paprikapoeder en twee eetlepels bloem. Breng het beslag op smaak met wat peper en zout. Haal dan, één voor één, de kip door het mengsel. Verdeel de panko over de kip totdat ze helemaal bedekt zijn. Herhaal dit tot alle kipreepjes gepaneerd zijn.

Leg vervolgens elk stukje gepaneerde kip op de bakplaat met bakpapier en plaats deze in de oven. Bak de kipvingers in 15-20 minuten goudbruin en krokant.

Wanneer de kip in de oven zit, kun je de lekkere honing-mosterd dipsaus maken. Meng alle eetlepels honing met de mosterd. Mocht je maar 1 soort mosterd in huis hebben, dan is dat ook prima.

Haal de kip uit de oven en laat deze eventjes afkoelen voordat je begint met eten.
Serveer de krokante kipvingers met de dipsaus.

Geniet ervan!

Op zoek naar meer kiphapjes? Wellicht zijn deze Kipkluifjes ook echt wat voor jou!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenComfort FoodVlees GerechtenVoor bij de borrel
Deel:

Laat gerust een reactie achter