Recept

Kruidenboter Kaaskrans

Kruidenboter Kaaskrans

Ziet deze kerstkrans er niet ontzettend leuk uit? Deze kruidenboter kaaskrans is gemaakt van pizzadeeg, gevuld met mozzarella en besmeerd met kruidenboter van geroosterde knoflook. Bovendien ligt er ook lekker wat belegen kaas bovenop, waardoor hij zijn naam als kaaskrans wel waard maakt. Het leuke aan deze krans is dat het een soort plukbrood is. De kleine bolletjes zijn los tegen elkaar gelegd en daardoor kun je ze makkelijk van elkaar af trekken, zodat je met een groepje lekker kunt snacken. Het is een ideaal borrelhapje voor de kerstdagen en oud & nieuw. Het ziet er namelijk erg feestelijk uit en het is ontzettend lekker!

Je kunt voor deze kruidenboter kaaskrans zelf pizzadeeg maken (zie ons recept) of deze kopen in de supermarkt.

Kruidenboter Kaaskrans
Kruidenboter Kaaskrans

Bereiding van Kruidenboter Kaaskrans

We beginnen met het treffen van de voorbereidingen. We hebben besloten zelf het pizzadeeg te maken. Heb je hier geen tijd voor of zin in, dan kun je het ook bij de supermarkt halen. Hier is ons recept voor het pizzadeeg. We maken de hoeveelheid die genoeg is voor drie porties van ons recept.

We hebben hiervoor ook zelf onze kruidenboter gemaakt, terwijl het pizzadeeg aan het rijzen was. Hier heb je ons recept voor onze kruidenboter, die we hiervoor hebben gebruikt. Je kunt in plaats van onze kruidenboter ook een kruidenboter uit de supermarkt gebruiken.

Pak kleine stukjes van het pizzadeeg en maak er een cirkeltje van. Smeer het in met een klein beetje kruidenboter en plaats in het midden een bolletje mini mozzarella. Herhaal deze stappen tot de mini mozzarella bolletjes op zijn of het pizzadeeg op is. Plaats de bolletjes op een bakplaat en maak van de bolletjes een cirkel. Smelt de roomboter, die nog over is, en verdeel het over de krans. Verdeel ook de geraspte kaas over de krans.

Bak het af in een voorverwarmde oven, 200 graden, tot het goudbruin en gaar is, ongeveer 18 tot 20 minuten.

Enjoy!

Kruidenboter Kaaskrans
Kruidenboter Kaaskrans

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter