Recept

Zelfgemaakte Kruidenboter

Zelfgemaakte Kruidenboter
Zelfgemaakte Kruidenboter
Zelfgemaakte Kruidenboter
Zelfgemaakte Kruidenboter
Zelfgemaakte Kruidenboter
Zelfgemaakte Kruidenboter

Het is erg gemakkelijk om zelf kruidenboter te maken. Natuurlijk kun je gewoon een bakje in de supermarkt kopen maar zelfgemaakte kruidenboter is zoveel lekkerder! Je gebruikt heerlijke verse kruiden zoals bieslook, peterselie en dille. De citroen die we toevoegen zorgt voor een heerlijke frisse smaak, waardoor de boter niet alleen romig is maar ook verfrissend. Wij vinden het altijd heerlijk om de kruidenboter op een warm stukje stokbrood te smeren maar gebruiken het ook regelmatig in heerlijke recepten met een stukje vlees of vis. Het is namelijk erg lekker om wat kruidenboter te smeren over een stukje biefstuk of gebruik in een lekker zalmpakketje. Ook is het lekker op een broodje bij een warme kop soep of als bijgerecht bij de barbecue of gourmet.

Bereiding van de zelfgemaakte Kruidenboter

Laat de roomboter goed op kamertemperatuur komen. Dan is de roomboter lekker zacht op het moment dat je de kruidenboter wilt maken. Snijd de peterselie, bieslook, basilicum en knoflook fijn. Basilicum en peterselie snij je het beste fijn als je alle blaadjes op elkaar legt van groot naar klein en dit oprolt. Vervolgens kan je het gemakkelijk in kleine reepjes snijden, zonder dat de kruiden hun smaak verliezen. Snijd de roomboter in kleine stukjes en druk er met een vork op tot het zacht en soepel is. Voeg alle kruiden en de knoflook toe.

Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan het roombotermengsel. Roer het goed door elkaar heen en proef vervolgens of de kruidenboter genoeg op smaak is. Eventueel kan er nog wat zout worden toegevoegd.

De kruidenboter is nu klaar om gegeten te worden. Je kan het mengsel ook in huishoudfolie doen en er een staaf van rollen. Leg het ongeveer een uur in de koelkast om op te stijven. Nu kan je er plakken van snijden zodat je het mooi kan presenteren. Laat het in een half uurtje weer zacht worden, zodat het makkelijk smeerbaar is.

Zo simpel en makkelijk is het dus om zelf kruidenboter te maken.

Geniet er van!

Zelfgemaakte Kruidenboter
Zelfgemaakte Kruidenboter
Zelfgemaakte Kruidenboter

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondDips, Sauzen en SmeerselsBijgerechtenBarbecue

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter