
Duik in een hartige Italiaanse klassieker met onze Lasagne Bolognese. Deze ovenschotel is een ware smaakexplosie, met lagen van romige bechamelsaus, rijke gehakt-tomatensaus en verse lasagnevellen. Het is comfortfood op zijn best, perfect voor een weekend maaltijd of een gezellig diner met vrienden.
Ben je benieuwd naar onze andere lasagne recepten? Bekijk hier onze andere recepten.
Bereiding van onze Lasagne Bolognese
We beginnen met het maken van de perfecte bolognese saus. Om te beginnen maken wij een Soffritto. Sofritto is de basis voor veel italiaanse recepten. Sofritto bestaat uit ui, wortel en bleekselderij. Snijd de ui, wortel, bleekselderij en knoflook fijn. In een grote pan verwarmen wij de olijfolie en bakken wij de fijngesneden groente tot het zacht is. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.
Wanneer de groente zacht is, voegen wij het gehakt toe. Rul het gehakt en voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Bak de tomatenpuree kort mee en voeg hierna de passata en de gepelde tomaten toe. Breng de saus op smaak door de laurierbladen, Italiaanse kruiden, peper en zout toe te voegen.
Laat de saus vervolgens 2 tot 3 uur koken. Wordt de saus te droog? Voeg dan wat water toe. Laat de saus minimaal een half uur afkoelen, voordat je de laagjes bouwt. Op het moment dat je het vuur uitzet, kan je de bechamelsaus gaan maken. Bechamelsaus is ontzettend makkelijk om zelf te maken, volg ons recept om te leren hoe. Daarna raspen wij ook nog de parmezaanse kaas tijdens de 30 minuten wachttijd. Ook kan je alvast de oven laten voorverwarmen op 200 graden.
In een grote ovenschaal maken wij de lasagne. We beginnen met een schep van de bolognese saus en vervolgens plaatsen wij hierop de lasagne bladen en hierna de bechamelsaus en een beetje parmezaanse kaas. Herhaal deze stappen tot de ovenschaal gevuld is. Eindig met de lasagnebladen met daarop bechamelsaus en bedek de bechamelsaus met parmezaanse kaas.
Bak de lasagne in het midden van de oven gedurende 40 minuten op 200 graden.
Wist je dat dit recept ontzettend gemakkelijk is om in te vriezen? Maak een lekkere grote portie bolognese saus en bechamelsaus. Maak meerdere ovenschalen vol met lasagne en plaats ze ongebakken in de vriezer. De lasagne blijft ongeveer 3 maanden goed in de vriezer. Wanneer je het wilt eten, ontdooi je de lasagne de avond van tevoren en bak je het gewoon af op 200 graden voor 40 minuten.
Eet smakelijk!


