
Deze vegetarische lasagne met prei, spinazie en pesto is een kleurrijke en smaakvolle twist op het klassieke recept. Het groene palet van verse spinazie en prei wordt perfect aangevuld door de romige ricotta en de smaakvolle pesto, waardoor elke laag een heerlijke combinatie van smaken biedt. Of je nu een liefhebber bent van vegetarisch eten of gewoon op zoek bent naar een gezondere optie, deze lasagne is een ware traktatie en ziet er ook nog eens prachtig uit op je bord!
Bereiding van de lasagne met prei, spinazie en pesto
Als eerste zet je de oven aan op 200 graden.
Mocht je zelf bechamelsaus willen maken, dan kun je dat nu doen voordat we beginnen met de lasagne.
Was de prei en snijd deze in ringen.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en voeg hier de prei aan toe. Zodra de prei is geslonken, voeg je de spinazie toe. Schep alles door elkaar tot de spinazie slinkt.
Schep dan de ricotta bij de prei en spinazie en voeg ook de eetlepels pesto toe. Roer alles goed door elkaar en voeg de 50ml groentebouillon toe. Er ontstaat een heerlijke saus.
Nu gaan we laagjes bouwen. Schep een beetje van het groentemengsel in een ovenschaal en verspreid deze dun over de bodem. Leg hier de laagje lasagnebladen bovenop. Herhaal dit tot dat je eindigt met het laatste laagje saus. Schenk hier de bechamelsaus bovenop en verdeel vervolgens de geraspte mozzarella over de top.
Schuif de lasagne in de oven en bak deze in een half uurtje tot 40 minuten af.
Eet smakelijk!


