Recept

Lasagne met Zalm

Zalm Lasagne
Lasagne met Zalm

Weer iets anders dan de traditionele lasagne bolognese. Dit keer delen wij een heerlijk recept voor een lasagne met zalm. Zalm en spinazie zijn een hele lekkere combinatie en de bechamelsaus met kaas maakt deze lasagne helemaal af. Voor deze rijke lasagne hoef je maar 20 minuten de keuken in. De oven doet de rest!

Het maken van de Lasagne met Zalm

Wij beginnen met het maken van de bechamelsaus. Wij maken daar 1 portie voor wanneer wij dit recept maken voor 2 personen.

Wij maken gebruik van verse lasagne in dit recept. Maak je gebruik van gedroogde lasagne bladen, dan kan het zijn dat de lasagne bladen eerst moeten worden gekookt.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat. Wrijf de zalm in met olijfolie en kruid het met peper en zout. Plaats de zalm  8 minuten in de oven, zodat het gedeeltelijk gekookt is. Zet ondertussen een pan met water op het vuur en als het water kookt, voeg je de baby spinazie toe, ongeveer 20 seconden. Trek de zalm uit elkaar en snijd de spinazie vervolgens fijn. Meng de spinazie met de zalm. Voeg ongeveer 2/3 van de bechamelsaus aan de spinazie en de zalm en de vulling is klaar.

Plaats een paar eetlepels bechamelsaus op de bodem van de ovenschotel, zodat de pasta niet vastplakt aan de ovenschotel. Plaats op de bechamelsaus een gedeelte van de vulling. Scheur de mozzarella in stukjes een plaats 1/3 van de mozzarella over de vulling heen. Dan een laag pasta, vulling, mozzarella en herhaal dit nog 1 keer. Plaats als laatste nog 1 laag pasta bovenop en schep hier de bechamelsaus overheen die nog over is. Strooi de Parmezaanse kaas over de bechamelsaus heen.

Plaats het in een voorverwarmde oven tot het gaar en goudbruin is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.

Geniet van deze heerlijke zalm lasagne!

Zalm Lasagne

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVis Gerechten

Laat gerust een reactie achter