Recept

Latkes

Latkes
Latkes
Latkes

Latkes zijn heerlijke aardappelpannenkoekjes, die voornamelijk populair zijn op het Joodse feest Chanouka. Nu zijn wij dan wel niet Joods, maar wij vinden deze heerlijke aardappel hapjes wel onwijs lekker. Latkes hebben veel weg van rösti, maar zijn nét even anders. Ze zijn wel lekker krokant en heerlijk om in een lekker sausje van zure room en bieslook te dippen.

Bereiding van de Latkes

Je hebt voor dit recept de juiste aardappelen nodig, dit kunnen friet aardappelen zijn of kruimige. Het vereiste is dat de aardappelen genoeg zetmeel moeten hebben, zodat ze lekker krokant kunnen worden.

Met de foodprocessor of een grove rasp raspen wij de aardappelen en de uien. Om de vocht uit de aardappel en ui mengsel te krijgen plaatsen wij het in een zeef of theedoek en drukken wij het vocht eruit. Sla deze stap niet over, anders zullen ze niet krokant worden.

Plaats het in een kom en voeg het ei, de bloem, zout & peper toe. Mix het goed door elkaar heen.

Zet een pan op het vuur met hierin zonnebloem- of arachideolie en laat het goed heet worden. Het is goed heet wanneer een stukje aardappel, wat je erin gooit, gaat  bubbelen. Gebruik een ijsschep om elke keer dezelfde hoeveelheid aardappel in de pan te krijgen, die dan vervolgens met een schuimspaan wordt plat gedrukt. Het is even oefenen, maar bij de laatste latkes zal je de slag wel te pakken hebben. Frituur ze goudbruin in ongeveer 4 minuten en draai ze halverwege om. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.

Serveer ze met een lekkere dip, wij hadden zure room met bieslook, en geniet van deze Latkes.

Latkes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter