Recept

Lemon Meringue Eclairs

Lemon Meringue Eclairs
Lemon Meringue Eclairs
Lemon Meringue Eclairs
Lemon Meringue Eclairs
Lemon Meringue Eclairs

Heerlijk, lemon meringue! Deze klassieke combinatie ben je vast wel vaker tegenkomen. De citroensmaak met het Italiaanse schuim passen zo goed bij elkaar, dat ze in vele soorten gebakjes en zoete gerechten gebruikt worden. Zo ook in onze overheerlijke lemon meringue eclairs. Super leuk om te maken en nog leuker om uit te delen. Ze zien er namelijk prachtig uit! Perfect voor een high tea, als traktatie of een uitgebreide brunch zoals met Pasen.

Het maken van de Lemon Meringue Eclairs

Verwarm de oven op 210 graden. Begin met het maken van het soezendeeg. Soezendeeg is een kookdeeg, dat betekent dat je het deeg blijft koken in een pan tot het gaar is.

Gebruik een pan met een dikke bodem. Zeef de bloem in een kom en zet het apart. Op deze manier heeft het deeg meer succes om te slagen. Doe de melk, het water en de boter in een pan. Laat op middelhoog vuur de boter smelten. Voeg dan in één keer de bloem toe en blijf roeren tot het deeg, als een bal, samenhangend wordt. Wanneer je het deeg ziet rijzen is het gaar.

Haal de pan van het vuur en schep het deeg in een kom. Voeg één voor één de eieren toe en roer het deeg tot de eieren helemaal in het beslag zijn opgenomen. Soms ziet het er een beetje raar uit, maar gewoon door roeren en geloof dat het een goed beslag wordt. Schep het beslag in een spuitzak en gebruik een spuitmondje of knip er een puntje vanaf.

Pak een bakplaat bekleed met bakpapier en spuit strepen van ongeveer 5 cm. Wanneer je de spuitzak omhoog haalt, haal het dan even terug naar het midden van de eclair, zodat de eclairs mooi rond zijn aan beide uiteinden. Eventueel kan je met een beetje water eventuele bobbels terug duwen en de strepen egaal maken. Smelt een klein beetje boter en smeer de eclairs in met boter. Bak de eclairs in 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat ze vervolgens ook afkoelen in de oven, anders heb je de kans dat ze instorten.

Lemon Meringue Eclairs
Lemon Meringue Eclairs

Het maken van de vulling

Maak ondertussen de vulling voor in de eclairs. Dit doen we door de slagroom stijf te kloppen samen met de klopfix. Voeg vervolgens eetlepel voor eetlepel de lemon curd toe aan de slagroom. Proef regelmatig om te kijken of je de slagroom goed op smaak vindt. Plaats de vulling vervolgens in een spuitzak met een kleine spuitmond in de koelkast.

Het maken van de Italiaanse Meringue

Splits de eieren boven een vetvrij kommetje. Plaats de 200 gram suiker in een pannetje met het water. De overige 30 gram laten we apart. Breng het water met de suiker aan de kook en plaats de suikerthermometer in de pan.

Plaats de eiwitten alvast in een kom van de standmixer. Je kan ook een handmixer gebruiken, maar dan raden wij je aan dat iemand je helpt met het maken van dit schuim, want anders heb je te weinig handen ;).

Begin met het kloppen van het schuim als het schuim rond de 113 graden is. Voeg dan geleidelijk de kristalsuiker toe aan de eiwitten. Wanneer de suikerthermometer 118 graden heeft bereikt. Voeg je de suikersiroop in een dunne lijn toe aan de eiwitten. Blijf de eiwitten kloppen tot de eiwitten zijn afgekoeld. Nu is het schuim klaar.

Het vullen en decoreren van de Eclairs

Nu zijn de eclairs ook goed afgekoeld en kunnen wij beginnen met het vullen.

Maak kruisjes in de onderkant van de eclairs. Ongeveer drie kruisjes per eclairs. In deze kruisjes steek je het spuitmondje en vul je de eclair. Een andere spuitzak vullen wij met de Italiaanse Meringue. Spuit de italiaanse meringue over de eclairs heen. Wij hebben hier gebruik gemaakt van de #104 tip van Wilton gemaakt. Ga met een crème brûlée brander over de meringue heen en versier het eventueel met wat citroen rasp.

Geniet ervan en eet ze binnen een paar dagen op.

Lemon Meringue Eclairs

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureFeestdagenPasenKleine LekkernijenZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter