Recept

Limoen Chili Kip Spiesjes

limoen chili kipspiesjes
Limoen Chili kipspiesjes
Limoen Chili kipspiesjes
Limoen Chili kipspiesjes

Wij zijn altijd wel op zoek naar nieuwe spiesjes voor op de barbecue. Er zijn zoveel verschillende soorten smaakcombinatie mogelijk, waardoor wij nooit inspiratieloos raken. Kipspiesjes zijn vooral favoriet bij ons thuis, dat vinden wij toch wel een van de meest veelzijdige stukjes vlees. Deze limoen chili kipspiesjes zijn lekker fris en een tikkeltje pittig. Natuurlijk kun je het zo pittig maken als je zelf wil. Toch is het wel weer wat anders dan de klassieke kipsaté. Wij vonden ze in ieder geval een herhaling waard en dat zegt ook wat!

Meer receptjes voor op de barbecue? Neem dan eens een kijkje opdeze pagina.

Bereiding van limoen chili kip spiesjes

Als eerste snijden we de kipfilet in blokjes en deze doen we in een grote kom. Pers dan de twee limoenen uit en rasp van 1 limoen de schil. Voeg de sap, rasp, sweet chilisaus en kruiden toe aan een kommetje. Meng alles goed door elkaar en giet dit vervolgens over de kipfilet blokjes. Roer alles goed door en bewaar de kipfilet een uurtje in de koelkast zodat de smaken erin kunnen trekken. Bewaar wel nog wat limoenrasp van de andere limoen, als garnering na het grillen.

Haal de kipfilet uit de koelkast en maak er spiesjes van. Leg ze dan op de barbecue en grill ze mooi goudbruin en gaar. Smeer nog wat extra sweet chilisaus over de kip spiesjes met een kwastje of een theelepel. Als laatste verdeel je het overige limoenrasp over de kip.

Geniet van deze lekkere limoen sweet chili spiesjes van de barbecue.

Enjoy!

limoen chili kipspiesjes
limoen chili kipspiesjes
limoen chili kipspiesjes
limoen chili kipspiesjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenBarbecue

Laat gerust een reactie achter