Recept

Limoncello Koekjes

Limoncello Koekjes

Dat je met limoncello alle kanten op kan, hebben wij al meerdere keren laten zien op onze blog. Natuurlijk kun je ervan genieten wanneer het ijskoud in een glaasje zit, maar je kunt er ook heerlijk mee bakken en zelfs ook lekker mee koken. Voornamelijk limoncello desserts zijn bij ons thuis ontzettend populair. Kennen jullie onze limoncello semifreddo, limoncello panna cotta en limoncello tiramisu al? Stuk voor stuk toetjes, die makkelijk te maken zijn en waar je geen genoeg van krijgt. Dit keer geen toetje met limoncello, maar wel een heerlijk baksel: Limoncello koekjes!

Oef, wat zijn deze koekjes goddelijk. Het lijkt wel of alles wat met limoncello gemaakt wordt, gegarandeerd staat voor succes. Dat deze koekjes een succes zijn en in de smaak vallen is een ding wat zeker is. Binnen no-time waren alle koeken op. Ze zijn lekker zacht en chewy van binnen en de buitenkant heeft een krokant laagje. De icing maken de koeken helemaal af. Lekker zoet, zuur en fris tegelijk!

Met limoncello kun je ook heerlijk koken. Wij maakten namelijk al een tijdje geleden een heerlijke pasta met ricotta, spinazie en limoncello! Mocht je echt limoncello fan zijn, dan moet je deze pasta zeker eens proberen! De link naar de tagliatelle met ricotta en limoncello vind je hier.

Bereiding van de Limoncello Koekjes

Voordat we beginnen laten we de oven voorverwarmen op 180 graden.

Mix de roomboter met de suiker met een standmixer of een handmixer. Mix het tot het luchtig en volledig gemengd is. Wanneer de roomboter en de suiker goed gemengd zijn voegen wij de eidooiers, het vanille-extract en de limoncello toe. Rasp de grote/middelgrote citroen boven de mengkom en mix het nogmaals allemaal goed door elkaar heen.

In een kommetje wegen wij alvast de droge ingrediënten af. De bloem, bakpoeder en een flinke snuf zout mengen wij met een vork door elkaar heen. Voeg de droge ingrediënten in 1 keer toe aan de mengkom en meng het nogmaals allemaal door elkaar. Wanneer het een zacht deeg vormt, pakken wij een spatel en mixen we het met de hand een laatste keer door elkaar.

Pak twee of drie bakplaten en beleg ze met bakpapier. Met een ijsschep verdelen wij het deeg op de bakplaat in mooie balletjes. Let op! Deze koekjes zetten heel veel uit, dus plaats de koekjes niet te dicht bij elkaar en ook niet teveel over een bakplaat. Wij hebben het verdeeld over drie bakplaten met daarop 5 tot 6 koekjes per bakplaat. Duw de koekjes met de palm van de hand een beetje aan, zodat de koekjes wat platter zijn.

Bak de koekjes in het midden van de oven in 12 minuten gaar. De koekjes zijn goed als de onderkant goudbruine randjes krijgen. Haal de koekjes uit de oven en laat ze nog 10 minuten afkoelen op de bakplaat. Daarna verplaatsen wij ze naar een afkoel rek om volledig af te koelen.

Het maken van de Icing

Wanneer de koekjes volledig afgekoeld zijn, kunnen wij de icing gaan maken. Weeg de poedersuiker af en voeg het sap van een halve citroen toe. Mix alles door elkaar heen en voeg eetlepel voor eetlepel de limoncello toe. We willen namelijk niet dat de icing te slap wordt. Wordt de icing wel te slap voeg dan meer poedersuiker toe en wordt het geen geheel voeg dan nog iets meer limoncello toe.

Verdeel de icing met een eetlepel over de koekjes en top de koekjes eventueel af met nog wat citroenrasp.

Laat de icing hard worden en dan is het tijd om van deze koekjes te genieten!

Eet Smakelijk!

De koekjes blijven ongeveer een week goed!

Limoncello Koekjes
Limoncello Koekjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Koekjes

Reacties (3)

Laat gerust een reactie achter