Wij zijn tegenwoordig helemaal fan van panna cotta. Dit Italiaanse toetje is romig, zijdezacht en makkelijk om te maken. Panna Cotta betekent letterlijk de gekookte room en wij zijn er gek op! Om de panna cotta nog een extra Italiaans tintje te geven, voegen wij limoncello toe. Limoncello is een ijskoude citroenlikeur en door deze toe te voegen aan de room, wordt het toetje fris van smaak. Samen met frambozen is deze limoncello panna cotta jouw (en onze) nieuwe favoriet.
Momenteel zitten we in de ‘Dry January’ maand. Veel Nederlanders besluiten de eerste maand van het jaar om geen alcohol te drinken. Dat betekent natuurlijk niet dat je alleen maar aan de frisdrank hoeft. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer alcoholvrije varianten verkrijgbaar. Daar is de Pallini Limonzero er eentje van. Om deze Dry January eer aan te doen, hebben wij deze panna cotta gemaakt met alcoholvrije limoncello. De smaak is net zo geweldig en hierdoor kan jij, maar ook jouw kinderen en zwangere vriendinnen van dit heerlijke toetje genieten.
Pallini Limonzero (Alcoholvrij)
Pallini staat bekend om zijn lekkere, zachte limoncello. Sinds kort heeft het prachtige Italiaanse merk ook een alcoholvrije variant gemaakt, genaamd Limonzero. Een drankje gemaakt van de beste citroenen uit Italië en geheel alcoholvrij! Het smaakt ontzettend fris en lekker zacht. Door een zeer bijzondere techniek maakt Pallini nu ook deze alcoholvrije limoncello en daar zijn wij heel blij mee.
Niet alleen kan je deze heerlijke panna cotta maken met de limonzero, maar je kan ook een lekkere mocktail hiermee maken. Schenk bijvoorbeeld de Pallini Limonzero in het glas en vul aan met bruisend water en alcoholvrije bubbels.
Bereiding van de Limoncello panna cotta
Begin met het weken van de gelatine blaadjes in een kom. Kijk op de verpakking hoeveel eetlepels water je moet gebruiken en hoe lang je de gelatine blaadjes moet laten weken. Vaak is het 1 eetlepel per gelatine blaadje.
Pak dan een steelpannetje en zet deze op het vuur. Verwarm de slagroom in een pannetje en voeg het vanille-extract en de suiker toe. Roer alles goed door tot de suiker is opgelost. Voeg vervolgens de limoncello toe. Haal het pannetje van het vuur, zodra het begint te koken.
Tip: Het is ook erg lekker om wat geraspte citroenschil toe te voegen aan het roommengsel, alvorens je het in de glaasjes schenkt. Hierdoor krijgt het toetje nog meer een citroensmaakje.
Haal dan nu de blaadjes gelatine uit het water en knijp deze uit. Voeg de blaadjes toe aan de room en roer alles goed door totdat deze zijn opgelost.
Pak drie glaasjes en verdeel hier de room over. Zet vervolgens de glazen minimaal 3 uur in de koelkast.
Na 3 uur is de Panna Cotta opgestijfd en kun je ze versieren met de frambozen.
Geniet ervan!
PS Natuurlijk kun je ook limoncello met alcohol gebruiken in dit recept.
Laat gerust een reactie achter