Recept

Limoncello Prosecco Floats

Limoncello Prosecco Floats

Als iets een feestelijk drankje is, dan zijn het deze limoncello prosecco floats wel. Dit drankje heeft het allemaal. Het is makkelijk te maken, ontzettend lekker van smaak en het ziet er erg leuk en feestelijk uit. De cocktail bestaat uit citroen sorbetijs, prosecco en limoncello. Het is als het ware een soort van deconstructed sgroppino, waarbij de ingrediënten niet gemengd zijn met elkaar. Erg leuk en lekker als afsluiter van een etentje of wanneer je lekker zit te borrelen in de zomer.

In de maand januari is Dry January tegenwoordig een groot begrip. Veel mensen besluiten dan een maand lang geen alcohol te drinken. De gedachte is afgeleid van de feestdagen, waar er vaak veel borrels en wijntjes gedronken worden. Om alsnog tijdens jouw dry januari te genieten van deze cocktail hebben wij ook twee heerlijke alcoholvrije opties voor de prosecco en limoncello voor jullie uitgezocht. Voor dit recept gebruikten wij Limonzero van Pallini en Torres Natureo Sparkling 0,0 Semi Secco. Beide heerlijke opties om van deze limoncello prosecco float een alcoholvrije variant te maken.

Torres Natureo Sparkling 0,0 & Limonzero van Pallini

Pallini staat bekend om zijn lekkere, zachte limoncello. Sinds kort heeft het prachtige Italiaanse merk ook een alcoholvrije variant gemaakt, genaamd Limonzero. Shanna had tijdens haar zwangerschap deze heerlijke alcoholvrije variant al ontdekt. Het drankje is gemaakt volgens een eeuwenoud familierecept, van de beste citroenen uit Italië, smaakt erg fris en is lekker zacht. Het beste van een limoncello, maar dan zonder alcohol.

Na het hele grote succes van de alcoholvrije wijnen van Torres komt het Spaanse wijnhuis met een mousserende wijn genaamd Torres Natureo Sparkling 0,0 Semi
Secco. Deze sparkling wijn is gemaakt van de druiven Chardonnay en Macabeo en Muscat. Ook dit drankje dronk Shanna af en toe tijdens haar zwangerschap. Het is een lichte zoete bubbel met een frisse afdronk. Hierdoor past het goed bij de limonzero van Pallini en daarom ook perfect bij dit drankje.

Beide producten zijn verkrijgbaar bij de Gall & Gall.

Limoncello Prosecco Floats
Limoncello Prosecco Floats
Limoncello Prosecco Floats

Bereiding van de limoncello prosecco floats

Allereerste haal je het ijs uit de vriezer en zorgt je ervoor dat het schepbaar is.

Pak twee glazen. Wij gebruikten martini glazen, maar je kunt elk ander glas gebruiken natuurlijk. Schep 2 bolletjes citroen sorbetijs per glas en voeg deze toe.

Schenk dan 25 ml limoncello/limonzero over de bolletjes sorbet ijs en vul het glas aan met de prosecco (of 0,0% prosecco).

Proost!

Limoncello Prosecco Floats
Limoncello Prosecco Floats
Limoncello Prosecco Floats

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: DrankjesCocktailsNon Alcoholische Drankjes

Laat gerust een reactie achter