Recept

Limoncello Tiramisu

Limoncello Tiramisu
Limoncello Tiramisu

Onze favoriete Italiaans dessert is Tiramisu. Ook zijn wij gek op een ijskoud glaasje Limoncello. Daarom besloten wij beide ingrediënten te combineren en een heerlijke, frisse limoncello tiramisu te maken. Perfect voor de warme zomerdagen en die blauwe bessen maken het helemaal af!

Wist je dat je ook zelf limoncello kan maken? Vind hier het recept!

Bereiding

Klop de slagroom luchtig en meng dit samen met de mascarpone in een kom. Voeg dan de poedersuiker toe. Roer alles goed door elkaar totdat er een romig mengsel ontstaat.

Rasp de citroenschil van één citroen en pers dan de sap uit alle citroenen, Giet de sap in een kommetje en voeg daar de Limoncello aan toe. De citroenrasp meng je door de mascarpone-slagroom.

Nu gaan we de tiramisu opbouwen. Haal de lange vingers één voor één door de Limoncello en leg deze naast elkaar op de bodem van de ovenschaal. Zodra de gehele bodem bedekt is met lange vingers, schep je de helft van de room boven op de koekjes.

Haal de overgebleven lange vingers door de Limoncello met citroensap. Leg deze bovenop de mascarpone voor nog een laag koekjes. Verdeel de rest van de room op het nieuwe laagje lange vingers en versier dan de bovenkant van de Tiramisu met blauwe bessen.

Zet de Tiramisu nog even een half uurtje in de koelkast en dan kun je genieten van dit heerlijke frisse dessert.

Eet smakelijk en Geniet!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureToetjes

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter