Recept

Limoncello Tiramisu

Limoncello Tiramisu
Limoncello Tiramisu
Limoncello Tiramisu

Onze favoriete Italiaans dessert is Tiramisu. Ook zijn wij gek op een ijskoud glaasje Limoncello. Daarom besloten wij beide ingrediënten te combineren en een heerlijke, frisse limoncello tiramisu te maken. Regelmatig maken wij deze versie van het Italiaanse dessert. Vooral bij familie feestjes is dit toetje populair en dan ook snel op. Door de citroen, citroenrasp en limoncello is deze tiramisu lekker fris. Dat is een mooie tegenhanger van de room. De blauwe bessen als decoratie, zorgen voor een wat zoetere smaak. Alles bij elkaar zorgt voor een perfect toetje tijdens de warme lente-/zomerdagen.

Limoncello

Wij zijn er dol op om limoncello in baksels en toetjes te verwerken. Op de blog vind je meerdere recepten terug. Een van onze favoriete zijn de limoncello koekjes. Ook zijn wij gek op de limoncello panna cotta. Wist je dat je ook zelf limoncello kan maken? Vind hier het recept!

Ben je niet zo’n fan van limoncello maar wel van tiramisu. Dan hebben wij nog twee heerlijke varianten op de blog staan. Een lekker romige Baileys tiramisu en een zomerse aardbeien tiramisu.

Limoncello Tiramisu
Limoncello Tiramisu

Bereiding van de limoncello tiramisu

Klop de slagroom luchtig en meng dit samen met de mascarpone in een kom. Voeg dan de suiker toe. Roer alles goed door elkaar totdat er een romig mengsel ontstaat.

Rasp de citroenschil van één citroen en voeg de rasp toe aan de mascarpone-slagroom.Pers dan de sap uit alle citroenen en giet de sap in een kommetje en voeg daar de Limoncello aan toe.

Nu gaan we de tiramisu opbouwen. Haal de lange vingers één voor één door de Limoncello en leg deze naast elkaar op de bodem van de ovenschaal. Zodra de gehele bodem bedekt is met lange vingers, schep je de helft van de room boven op de koekjes.

Haal de overgebleven lange vingers door de Limoncello met citroensap. Leg deze bovenop de mascarpone voor nog een laag koekjes. Verdeel de rest van de room op het nieuwe laagje lange vingers en versier dan de bovenkant van de Tiramisu met blauwe bessen.

Zet de Tiramisu nog even een half uurtje in de koelkast en dan kun je genieten van dit heerlijke frisse dessert.

Eet smakelijk en Geniet!

Limoncello Tiramisu
Limoncello Tiramisu

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureToetjes

Reacties (8)

Laat gerust een reactie achter